6 db közepes méretű alma
20 dkg update keksz
25 dkg mascarpone
3 evőkanál eritrit darálva ( porcukor )
2 evőkanál update zéró cukor
2 dl habtejszín
1 cs. update vaníliás cukor
½ cs. update vaníliás pudingpor
5 dkg dió
fahéj /őrölt/
Az almákat megmosom, meghámozom és lereszelem, majd 2 evőkanál eritrittel addig főzöm, amíg elfő a leve, majd a végén hozzákeverem a pudingport és azzal is még azzal is megforralom. Teszek bele őrölt fahéjat és kihűlésig félre teszem.
A mascarponét 3 evőkanál darált zéró cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem, majd a felvert tejszínnel, lágy mozdulatokkal összekeverem.
A kekszet egy megfelelő tálba elkezdem lerakni. Leraktam egy sort, majd egy adag almát kentem rá, erre kerül egy adag krém, majd újból keksz következik. Ezt addig folytatom, amíg tartanak a hozzávalók.
A diót durvára töröm /én nyújtófával csináltam/ és szárazon egy teflon serpenyőben megpirítom.
A süti tetején lévő krémre fahéjat szórok, majd erre kerül az összetört, megpirított és kihűlt dió (mandula is lehet).
Több órára, vagy egy éjszakára hűtőbe teszem, hogy a keksz megpuhuljon, és az ízek összeérjenek.
Az eritritet mindenki saját ízlése szerint használja (kevesebb is elég).
Kézi robotgépet használva kavarjuk össze a tojást, a sót és a cukrot, adjuk hozzá a vizet. -- Egy külön tálban keverjük el a sütőport a lisztben, lassanként adjuk hozzá a tojásos...
Elkészítési idő: 30A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük. A vajat habzásig hevítjük a liszttel, majd a melegített tejjel felöntve, folytonos keverés közben sűrűre főzzük. Ezután belekeverjük a...
Elkészítési idő: 60 perc