6 db közepes méretű alma
20 dkg update keksz
25 dkg mascarpone
3 evőkanál eritrit darálva ( porcukor )
2 evőkanál update zéró cukor
2 dl habtejszín
1 cs. update vaníliás cukor
½ cs. update vaníliás pudingpor
5 dkg dió
fahéj /őrölt/
Az almákat megmosom, meghámozom és lereszelem, majd 2 evőkanál eritrittel addig főzöm, amíg elfő a leve, majd a végén hozzákeverem a pudingport és azzal is még azzal is megforralom. Teszek bele őrölt fahéjat és kihűlésig félre teszem.
A mascarponét 3 evőkanál darált zéró cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem, majd a felvert tejszínnel, lágy mozdulatokkal összekeverem.
A kekszet egy megfelelő tálba elkezdem lerakni. Leraktam egy sort, majd egy adag almát kentem rá, erre kerül egy adag krém, majd újból keksz következik. Ezt addig folytatom, amíg tartanak a hozzávalók.
A diót durvára töröm /én nyújtófával csináltam/ és szárazon egy teflon serpenyőben megpirítom.
A süti tetején lévő krémre fahéjat szórok, majd erre kerül az összetört, megpirított és kihűlt dió (mandula is lehet).
Több órára, vagy egy éjszakára hűtőbe teszem, hogy a keksz megpuhuljon, és az ízek összeérjenek.
Az eritritet mindenki saját ízlése szerint használja (kevesebb is elég).
1. tojássárga + cukor + vaniliás cukor 2. liszt, tej, víz, só 3. felverjük a tojásfehérje habot, beleforgatjuk a tésztába 4. olaj
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet és a vizet meglangyosítjuki. Egy pohárba pici cukrot teszünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felöntjük 1 dl tejjel. Lefedjük, és addig várunk, míg felfut. Egy tálba...
Elkészítési idő: 40perc Nehézség: KönnyűA zsemlét tetejét levágjuk, a belsejüket kiszedjük. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. A zsemléket "kibéleljük" a baconnel. Beleteszünk mindegyikbe 1-1 db tojást. Sózzuk, borsozzuk...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű