50 dkg tehéntúró
250 ml tejszín
4 egész tojás
20 dkg eritrit (v. ízlés szerinti lovely sweet)
1 csomag update vaníliás pudingpor
1 tk vaníliaesszencia
1 citrom reszelt héja
fél citrom leve
kevés vaj a forma kikenéséhez
15-20 dkg vegyes bogyós gyümölcs (szeder, málna, áfonya)
vaj a formához
A túrót krumplinyomón áttörjük, majd a többi hozzávalóval együtt, kézi robotgéppel krémesre keverjük (a tojásfehérjét és a tejszínt is verjük fel keményre és úgy adjuk hozzá a masszához).
Egy 20 cm átmérőjű kerek tortaformát vajjal kikenünk, majd beleöntjük a túrós masszát. A tetejét megszórjuk a megmosott és jól lecsöpögtetett gyümölcsökkel. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 percig sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is megsült-e már. Félidőben, ha a széle nagyon barnulna, alufóliát terítünk a tetejére.
Tálaláskor porrá őrölt eritrittel szórjuk meg, de gyümölcsszószt is kínálhatunk mellé.
A szedret összeturmixoljuk, majd lepasszírozzuk. Hozzá adjuk a cukrot, tejfölt, joghurtot, alaposan összekeverjük. A tejszínt habbá verjük, majd ehhez keverjük a szedres löttyöt. E...
Elkészítési idő:A káposztát lereszeljük, elkeverjük a sóval és kb. 20 percig állni hagyjuk, hogy a levét kiengedje. Ezután kinyomkodjuk és a felmelegített 2 evőkanál olajon puhára pároljuk. A sü...
Elkészítési idő:Az egészet robotgép dagasztófejével összedolgoztam, majd olajos tasakban hűtőben kelesztettem kb.1 órán át. Kivéve olajos kézzel gombócokat formáztam, majd forró olajban mindkét ol...
Elkészítési idő: 90 percA hozzávalókat összeturmixoljuk, majd sütőpapíros tepsire tetszőleges nagyságúra kenjük a masszát. Végül 180 fokon 12-15 perc alatt készre sütjük. Nekem ebből az adagból 4 db köze...
Elkészítési idő: