50 dkg tehéntúró
250 ml tejszín
4 egész tojás
20 dkg eritrit (v. ízlés szerinti lovely sweet)
1 csomag update vaníliás pudingpor
1 tk vaníliaesszencia
1 citrom reszelt héja
fél citrom leve
kevés vaj a forma kikenéséhez
15-20 dkg vegyes bogyós gyümölcs (szeder, málna, áfonya)
vaj a formához
A túrót krumplinyomón áttörjük, majd a többi hozzávalóval együtt, kézi robotgéppel krémesre keverjük (a tojásfehérjét és a tejszínt is verjük fel keményre és úgy adjuk hozzá a masszához).
Egy 20 cm átmérőjű kerek tortaformát vajjal kikenünk, majd beleöntjük a túrós masszát. A tetejét megszórjuk a megmosott és jól lecsöpögtetett gyümölcsökkel. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 percig sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is megsült-e már. Félidőben, ha a széle nagyon barnulna, alufóliát terítünk a tetejére.
Tálaláskor porrá őrölt eritrittel szórjuk meg, de gyümölcsszószt is kínálhatunk mellé.
A lucfenyő fiatal hajtásaiból készítjük, amikor a fenyőhajtások még nem fásultak el. Ilyenkor nagyon magas a C-vitamin és a terpentin tartalmuk. A terpentin a legerősebb természete...
Elkészítési idő:A hozzávalókat összedolgozzuk.
Elkészítési idő:1. lépés Kezdd el melegíteni a kókusztejet és közben adj hozzá 4 ek kókuszreszeléket, a kakaóport, a chia magot és a zabpelyhet. 2. lépés Főzd együtt, amíg a zabpehely megpuhul...
Elkészítési idő: 15 perc