1 fej hagyma
1 kg lecsópaprika
1 üveg sűrített paradicsom (3 dl, vagy egy kisebb konzerv)
Lecsókolbász
1 kiskanál só
6-7 ek cukor
1 bögre rizs
1 kiskanál paprika
Oliva olaj
Egyénileg egy kis fokhagyma granulátum
A hagymát felaprítom és egy ek olajon megdinsztelem.
Hozzáadom a felszeletelt paprikát és átforgatom.
Sózom, paprikázom, majd hagyom, hogy egy kicsit párolódjon.
Hozzáadom a rizst és egy bögre vizet és 20 percig hagyom takarékon főni.
Hozzáadom a lecsókolbászt, majd a paradicsomot és a cukrot. 5-10 percig összefőzöm.
Ízlés szerint még sózom és fokhagymázom.
A húst összekeverjük az uborkával, a morzsával, a tojással, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel és a lereszelt hagymákkal, majd egy jó állagú masszává dolgozzuk. Vizes kézzel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajat hevítsük fel egy szélesebb lábasban. Tegyük bele a felkockázott szalonnát és a felkarikázott kolbászokat, és süssük, amíg a kolbászok minden oldalukon megpirulnak. Ekkor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kiklopfoljuk, sózzuk, majd szokás szerint bepanírozzuk. Forró olajban vagy zsírban kisütjük. A spenótot sós vízben kissé megfőzzük, amibe 1 késhegynyi szódabikarbónát teszü...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA krumplit meghámozzuk, megmossuk, lereszeljük, majd hozzákeverjük a felvert tojást, a tejfölt, a lisztet, a sót, a borsot, az összepréselt vöröshagymát. Az egészet tepsibe rakjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű