1 fej hagyma
1 kg lecsópaprika
1 üveg sűrített paradicsom (3 dl, vagy egy kisebb konzerv)
Lecsókolbász
1 kiskanál só
6-7 ek cukor
1 bögre rizs
1 kiskanál paprika
Oliva olaj
Egyénileg egy kis fokhagyma granulátum
A hagymát felaprítom és egy ek olajon megdinsztelem.
Hozzáadom a felszeletelt paprikát és átforgatom.
Sózom, paprikázom, majd hagyom, hogy egy kicsit párolódjon.
Hozzáadom a rizst és egy bögre vizet és 20 percig hagyom takarékon főni.
Hozzáadom a lecsókolbászt, majd a paradicsomot és a cukrot. 5-10 percig összefőzöm.
Ízlés szerint még sózom és fokhagymázom.
Kivajazunk egy tepsit, és beleöntjük a 2-3 bögre rizst (ami nyers, nincs előfőzve, megmosni azért meg kell) egyenletesen, hogy mindenhova jusson. A már vékonyra szeletelt csirkeme...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben készítsd el a húsragut. Keverd össze a darált húst a fokhagymával. Forrósítsd fel a zsírt, és gyakori kavargatás mellett pirítsd morzsalékosra a húst, majd öntsd fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk kb. 10-15 percig állni hagyjuk. Kiolajozott tepsibe nyújtjuk a tésztát, megkenjük pizzakrémmel majd ízlés szerint teszünk rá szalámit (téli szalámi, son...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelőkészítés A rizst mossuk meg. Kevés olajon üvegesre pirítva a megfelelő mennyiségű enyhén sós vízben főzzük félig puhára. A savanyú káposztát érdemes megkóstolni. Ha tú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű