70 dkg darált hús
½ kg tarkabab vagy 3 db vörös bab konzerv
1 db kukorica konzerv
1-2 csomag Chilis bab por
só-bors
A húsból pörköltet készítek, majd ha kész, megszórom a chilis bab porral. Közben a babot megfőzöm. Mikor mindennel elkészültem, a hozzávalókat összeöntöm, és visszateszem a tűzre, hogy kicsit összeérjenek az ízek. A babról nem kell leszűrni a vizet, mert jó vele meghígítani a chilis babot.
Ha szükséges utóízesítem.
fél órát állni hagyni, majd palacsintasütőben megsütni. Töltelékként én csinálok egy kis chilli con carne-t, lilahagymát apró kockákra, mexikói zöldségkeverék, pár darab virsli...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, egészben, sós vízben megfőzzük. Nem kell teljesen puhára, mert még sülni fog a sütőben Ha a burgonya kihűlt, vékony karikára szeleteljük. A bacon szalonn...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyűtepsit olajozzuk vagy zsírozzuk meg. Tegyük szorosan egymás mellé a kenyérszeleteket. Verjük fel a tojást, majd tegyük bele a tejszínt, tejet, a sajtot és a fűszereket. Keverjük e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karalábékat megtisztítjuk, és kb. 1x1 cm-es kockákra felvágjuk. A karalábét annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni, sózzuk, borsozzuk. Tegyünk bele egy nagy csipet cukrot i...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű