80 deka hordóskáposzta
8 deka vöröshagyma
30 deka rizs
25 deka sertéskolbász
25 deka sertéshús
2 deci tejföl
só
bors
zsír
A savanyú hordóskáposztát vöröshagymás, paprikás zsíron megpárolunk. Személyenként 8 deka rizst számítva megmosunk, szitára öntjük, ha megszikkadt, kevés zsíron megpirítjuk, majd annyi forró vízzel vagy ha van csontlevessel feleresztjük úgy, hogy a rizst 2 ujjnyira ellepje, majd lefedve puhára pároljuk.
A 25 deka sertéshúsból, vöröshagyma, só és törött borssal tokányt készítünk, vagyis úgy, mint a pörköltet szoktuk, megpároljuk, azzal a különbséggel, hogy paprika helyett borsot veszünk. 20 deka friss kolbászt megsütünk és félreteszünk, hogy kissé kihűljön, 10 deka füstölt házikolbászt megfőzünk és kihűlés céljából szintén félreteszünk.
Egy megfelelő lapos oldalú formát vagy lábast zsírral vastagon kikenünk, azután ujjnyi vastagon a lábas fenekét és oldalát kibéleljük, az immár langyosra kihűlt rizzsel. A kolbászt karikára vágjuk. Most egy sort adunk a káposztából, arra egy sort a kolbászból és egy réteget a tokányból és arra pedig egy réteg rizst teszünk és jól megöntözzük tejföllel. Ezt a sorrendet így folytatjuk, amíg a készlet tart, illetve amíg a forma tele nem lesz. Legtetejére tejfölt adunk és 45 percig a sütőben sütjük és aztán a tálra borítjuk.
Tegyük be az édesburgonyát a sütőbe 180-200 fokra kb. 45 percre, amíg a közepe is megpuhul. Amíg sül az édesburgonya, egy nagy serpenyőben, amiben minden elfér, tegyük fel a fokha...
Elkészítési idő:A tésztát sós vízben megfőzzük. Közben a húst felvagdossuk, sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a rozmaringot majd kevés olajon megpirítjuk. A tésztát leszűrjük és kiolajozott hőálló e...
Elkészítési idő:A csirkemellet apró darabokra vágjuk és egy nagyobb lábasban az olívaolajon lepirítjuk. Közben sózzuk, borsozzuk. Félúton hozzáadjuk a kolbászt, a fokhagymát és a hagymát és tovább...
Elkészítési idő: 45 perc