1 kg csirkecombfilé
gyros fűszerkeverék
só
bors
2 fej zúzott fokhagyma
pici olaj
A körethez:
2 kg burgonya
jégsaláta
uborka
hagyma
paradicsom
2 pohár natúr joghurt
ízlés szerint só
2 gerezd zúzott fokhagyma
A combfilét csíkokra vágjuk, összekeverjük a fűszerkeverékkel, sóval, borssal és a zúzott fokhagymával, és az olajon aranysárgára sütjük.
A zöldségekből salátát készítünk, és megöntözzük a sóval és zúzott fokhagymával kikevert joghurttal.
A krumplit megpucoljuk, hasábokra vágjuk, majd ropogósra sütjük.
A húst a salátával és a sült burgonyával tálaljuk.
Jénait kivajazzuk, az alját megkenjük paradicsompürével. A felkarikázott padlizsánt rétegezzük a pürére. Sózzuk, borsozzuk, oreganoval megszórjuk és rárétegezzük a mozzarellát. Add...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat jó keményre főzzük, a bacon szalonnát meg kipirítjuk kevés olajban, majd papír szalvétára helyezzük, hogy a fölösleges zsírt beszívja A salátát megmossuk, lecsöpögtetj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1/2 l tejet felforraljuk,hozzákeverjük a 4 - 5 evőkanál búzadarát, folyamatosan kevergesd amíg jó sűrű lesz, kb. 10 perc. Hozzákeverjük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát, fokhagymát kockákra vágjuk és megpirítjuk, beletesszük a darált húst, fűszereket (majorannából jó sokat) és puhára pároljuk. Kevés vizet adhatunk a végén hozzá, ho...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű