-1- 1 1/2 kg burgonya
-1 szál parasztkolbász ( ne túl száraz )
-30 dkg szalonna
-30 -40 dkg füstölt oldalas
-só,bors, néhány bacon szelet ( nem fontos ...csak ha van )
- piros füszerpaprika
a burgonyát megpucoljuk 1/2 cm. vastag karikára vágjuk
-az oldalast előre megfőzzük ,lecsöpögtetjük ,szeleteljük
-a burgonyát ősszekeverjük kevés sóval,borsal,füszerpaprikával kevés olajjal
-a kolbászt karikára vagy darabokra vágjuk ( ki hogy szereti )
-a szalonnát felcsikozzuk ,bevagdossuk hogy csillag alakúra süljön
-kicsit kiolajozott tepsibe boritjuk a burgonyát ,ráhelyezzük a kolbászt,oldalast,bacont,és a szalonnát
a sütőt 150 fokra előmelegitjük
-1 óra alatt készre sütjük
Szokásos módon felfuttatod lanyos cukros tejben az élesztőt a lisztbe beleöntöd az összetevőket.A tésztát jól kidolgozod ,kis cipót formálsz belőle lisztel megszórod a tetejét,egy...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézHúsokat megmossuk. Erős hüvelyk ujjnyi kockákra vágjuk. Nagy lábosban vajon vagy forró olajon fehérre pirítjuk. Vízzel felöntjük, majd beletesszük a babérlevelet, fél húsleveskocká...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: NehézAz üvegtésztát áztassuk 2-3 percre forró vízbe, majd szűrjük le. Öblítsük át hideg vízzel, és hagyjuk lecsepegni. A gyömbért és a fokhagymát vágjuk apróra, a zellert és a zöldhagy...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA palacsintatésztát összerakjuk és kisütjük, 12 db lesz kb. belőle. Kevés olajon megpirítjuk a kinyomott fokhagymát és rádobjuk a spenótot. Ha kicsit rottyan, hozzáöntjük a tejszí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű