-1- 1 1/2 kg burgonya
-1 szál parasztkolbász ( ne túl száraz )
-30 dkg szalonna
-30 -40 dkg füstölt oldalas
-só,bors, néhány bacon szelet ( nem fontos ...csak ha van )
- piros füszerpaprika
a burgonyát megpucoljuk 1/2 cm. vastag karikára vágjuk
-az oldalast előre megfőzzük ,lecsöpögtetjük ,szeleteljük
-a burgonyát ősszekeverjük kevés sóval,borsal,füszerpaprikával kevés olajjal
-a kolbászt karikára vagy darabokra vágjuk ( ki hogy szereti )
-a szalonnát felcsikozzuk ,bevagdossuk hogy csillag alakúra süljön
-kicsit kiolajozott tepsibe boritjuk a burgonyát ,ráhelyezzük a kolbászt,oldalast,bacont,és a szalonnát
a sütőt 150 fokra előmelegitjük
-1 óra alatt készre sütjük
A rizst az olajon fehéredésig pirítjuk, majd 1,5x-es mennyiségű sós vízben, fedő alatt puhára főzzük. A kelkáposztát felcsíkozzuk, és egy liter forrásban lévő levesalapban 3-4 per...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit puhára főzzük és villával szétnyomkodjuk. Az élesztőt a langyos tejjel és kicsi cukorral felfuttatjuk. A liszthez hozzákeverjük a sót, a krumplit, az olajat, a kefirt,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhús-só-bors->ízesítem. Serpenyőbe-olvasztott vaj -hús-barnára sütöm. Tűzálló tálba-hús-sajt-paprika-vajszeletek :)
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA gabona magvak elkészítése megegyezik az „egészségkása édesen” receptben leírtakkal. A reggelre megpuhult kásába tetszőleges tölteléket keverünk bele. Minél változatosabb, annál e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű