-1- 1 1/2 kg burgonya
-1 szál parasztkolbász ( ne túl száraz )
-30 dkg szalonna
-30 -40 dkg füstölt oldalas
-só,bors, néhány bacon szelet ( nem fontos ...csak ha van )
- piros füszerpaprika
a burgonyát megpucoljuk 1/2 cm. vastag karikára vágjuk
-az oldalast előre megfőzzük ,lecsöpögtetjük ,szeleteljük
-a burgonyát ősszekeverjük kevés sóval,borsal,füszerpaprikával kevés olajjal
-a kolbászt karikára vagy darabokra vágjuk ( ki hogy szereti )
-a szalonnát felcsikozzuk ,bevagdossuk hogy csillag alakúra süljön
-kicsit kiolajozott tepsibe boritjuk a burgonyát ,ráhelyezzük a kolbászt,oldalast,bacont,és a szalonnát
a sütőt 150 fokra előmelegitjük
-1 óra alatt készre sütjük
amíg főnek a hozzávalók, fel lehet aprítani a szószhoz valókat és azt is megfőzni. Készítek egy pörköltalapot, amit aztán víz helyett a tejföllel engedek fel és úgy sózom meg, hogy...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA karfiolt megmossuk és rózsáira szedjük. Enyhén sós vízben félpuhára főzzük. A sütőformát kivajazzuk. A 20 dkg sajtot és a sonkát felkockázzuk. 2 db tojást keményre főzünk és s...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűBurgonyát megpucoljuk és felkockázzuk. Felforrósított olajon megdinszteljük, fedő alatt tovább sütjük, míg pici színt kap. Közben többször kevergetjük. Közben megpucoljuk a hagymá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű