menu

Családireceptkönyv.hu

HÚSOS RIZSES KÁPOSZTA


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg sertés comb vagy lapocka
1 kg savanyú káposzta
3 fej vöröshagyma
1 ek pirospaprika

őrölt bors
15 dkg füstölt szalonna
2-3 db babérlevél
20 dkg rizs
1 db paprika
1 db paradicsom
A húst kockákra vágjuk. A savanyú káposztát átmossuk. A szalonnát, hagymát, paprikát és a paradicsomot kisebb kockákra vágjuk.

Elkészítés:


A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát,paradicsomot, pár percig pároljuk, majd rátesszük a húst. Sózzuk,borsozzuk, megszórjuk a paprikával,rádobjuk a babérlevelet,pici vizet öntönk rá és kb fél órát főzzük.

Beletesszük az átmosott káposztát, felöntjük annyi vízzel,hogy félig ellepje és kb 45 percet főzzük. Ha a káposzta megpuhult beleszórjuk a rizst és készre főzzük.

HÚSOS RIZSES KÁPOSZTA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar HAMIS DUBARY CSIRKEMELL
HAMIS DUBARY CSIRKEMELL

A karfiolt megpárolom. A hússzeleteket fűszerezem (Kotányi sült csirke fűszersó), majd pici olíva olajon megkapatom mind két oldalát, mivel vékony, így gyorsan átsül. A húst a teps...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Húsos-zöldséges kuszkusz
Húsos-zöldséges kuszkusz

A húst kockára vágjuk és egy kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kb 1 ek harissával és egy kevés római köménnyel. Annyi vizet öntünk rá, hogy ell...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Zsuzsa
A világ legkönnyebben elkészíthető rakott burgonyája
A világ legkönnyebben elkészíthető rakott burgonyája

A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és felkarikázzuk. A tojásokat keményre főzzük. A szalonnát apróra vágjuk és megpirítjuk, majd kiszedjük a zsírból. A kolbászt vékony...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lecsós tepsis krumpli tükörtojással
Lecsós tepsis krumpli tükörtojással

A burgonyát héjában, sós vízben felrakjuk főni, a vízben hűtjük ki, majd a langyos vizet leöntjük. Felkockázzuk a hagymákat, olajban kevés sóval, fedő alatt megpároljuk, majd bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk