1 kg sertés comb vagy lapocka
1 kg savanyú káposzta
3 fej vöröshagyma
1 ek pirospaprika
só
őrölt bors
15 dkg füstölt szalonna
2-3 db babérlevél
20 dkg rizs
1 db paprika
1 db paradicsom
A húst kockákra vágjuk. A savanyú káposztát átmossuk. A szalonnát, hagymát, paprikát és a paradicsomot kisebb kockákra vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát,paradicsomot, pár percig pároljuk, majd rátesszük a húst. Sózzuk,borsozzuk, megszórjuk a paprikával,rádobjuk a babérlevelet,pici vizet öntönk rá és kb fél órát főzzük.
Beletesszük az átmosott káposztát, felöntjük annyi vízzel,hogy félig ellepje és kb 45 percet főzzük. Ha a káposzta megpuhult beleszórjuk a rizst és készre főzzük.
Zsírt megolvasztom. kockára vágott hagymát kicsit megpirítom a zsíron. Májat csíkokra felszelem. Hozzá adom a hagymához. Közepes lángon addig főzöm míg puha nem lesz. Majd megsózom...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben kifőzzük, a szalonnát apróra feldaraboljuk, a hagymát is felaprítjuk. Az olajon a hagymát áthevítjük, majd rádobjuk a szalonnát és megpirítjuk. Ezután rátess...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMosd meg a zöldségeket, és szeleteld fel maximum kisujjnyi vastagságúra. Forgasd meg őket a folyékony kókuszzsírban, és szórd meg a szerecsendióval. Rakosgasd a zöldségkarikákat d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük. Meghintjük pirospaprikával, rátesszük a kockára vágott húst, az előző este beáztatott babot, felöntjük...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Közepes