2 db burgonya (félig megfőtt)
2 ek vaj (megolvasztva)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
5 dkg sajt (jól olvadó, ízlés szerint)
2 db tojás
5 dkg feketeerdő sonka
1 közepes db újhagyma
A héjában megfőtt burgonyából vágjunk le egy szeletnyit, hosszanti irányban. Kanállal óvatosan kaparjuk ki a belsejét úgy, hogy maradjon egy kb. fél cm-es kérge a burgonyának. A kikapart belsejét nem kell felhasználnunk.
Kenjük ki a burgonya belsejét az olvasztott vajjal, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A sajtot reszeljük le (tegyünk félre egy kicsit a díszítéshez), majd szórjuk a burgonyák belsejébe. Az apróra szeletelt sonkát és az újhagymát (tegyünk félre egy kicsit a díszítéshez) is szórjuk bele a burgonyák belsejébe.
Ezt követően üssünk a burgonyákba egy-egy tojást, vigyázva, hogy a tojássárga ne fakadjon ki. Sózzuk, borsozzuk a tojást is, majd tetszés szerint, díszítésként szórjuk meg egy kis sonkával, sajttal és újhagymával.
180 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig.
A tésztát sós, lobogó vízben "al dente" megfőzzük. Nem szabad puhára főzni, mert akkor szakad és nem lehet majd szépen tekerni. Akkor jó, ha még nincs teljesen átfőve. Ha megfőtte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát mosd meg, hámozd meg és egy késsel vágd ki a belsejét. Főzd 10 percig, hogy félpuha legyen. A hagymát a hússal együtt ledaráljuk és fűszerezzük. A burgonyákat megtöltjü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűOlaj+hagyma+fokhagyma->párolom.+kockázott paprika+darált hús+só+bors->párolom->kicsi víz rá +paradicsomszósz :) Besamel: hagyma->pírítom másik edénybe a tejet +liszt bele. Lis...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA megmosott, megtisztított padlizsánt és cukkinit kis kockákra, a gombát négybe vágjuk, a hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Az olajat felforrósítjuk és megpirítjuk benne a hagymát....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű