Hagyma
Fokhagyma
Bab
Gersli
Füstölt hús
Pirospaprika
Babérlevél
Hagymat, fokhagymat felapritasz, berakod egy fazekba, ra megy 40-50deka bab (5-6 orat azzon elotte), fustolt hus, pirospaprika, baberlevel, jo marek gersli (arpagyongy) so-bors, annyi viz, hogy boven ellepje. Lehet bele csontot is tenni, vagy hust, meg szoktam fott tojast is megpucolva. Megfozod, kg 2ora, a babtol fugg. Aztan lehet sutobe is tenni, en a melegitolapra rakom, ahol meg fo vagy 18-20 orat.
A langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk. Összekeverjük a többi hozzávalóval, megdagasztjuk, majd langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük. Liszteze...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet, a tojásokat és az olajat három részre osztjuk. Az egyikhez a paradicsompürét, a másikhoz a parajpürét adjuk, a harmadikat pedig fehéren hagyjuk. Sóval ízesítve gyúrt tés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy nagy fej kelkáposztára lesz szükségünk. Öblítsük le hideg vízzel és tegyük bele egy lábas forrásban lévő, köménymaggal ízesített vízbe néhány percre, hogy egy nagyon kicsit...
Elkészítési idő: időigényes Nehézség: Könnyű1. Az apróra vágott hagymát kevés forró zsiradékon pirítsd sárgára, szórd meg pirospaprikával és add hozzá a megtisztított és apróra vágott gombát, a meghámozott és felkockázott pa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű