menu

Családireceptkönyv.hu

Baconos csirkemell őzgerincformában!


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

2 db tojás
80 dkg csirkemell
20 dkg ízlést szerinti sajt
40 dkg szeletelt bacon
3 ek. liszt
4-5 ek. tejföl
1 csokor petrezselyemzöld
2 mokkáskanál só
bors ízlés szerint
A forma kikenéséhez használjunk vajat vagy margarint és zsemlemorzsát

Elkészítés:


Elkészítés:

A tojásokat, a sót, a borsot, a lisztet, a tejfölt, az apróra vágott petrezselymet és a reszelt sajtot összekeverjük.
A csirkemellet apróra felkockázzuk és a masszához keverjük.
Az őzgerincformát kivajazzuk majd zsemle-morzsázzuk és baconnel kibéleljük.
A csirkemelles masszát belerakjuk a formába, a kilógó bacont pedig ráhajtjuk.
Előmelegített sütőben 170 fokon 40 percig sütjük, majd egy tepsire borítva addig sütjük, míg a bacon megpirul.

Szeletelve, sült burgonyával vagy más körettel tálalhatjuk.

Baconos csirkemell őzgerincformában!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Sonkás-sajtos gnocchi
Sonkás-sajtos gnocchi

A gnocchit a csomagoláson feltüntetett módon kifőzöm. A bacont kockára vágom. A kukoricát ételízesítős vízben megpárolom. Miután kifőtt a gnocchi, tűzálló tálba helyezem. Rászórom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Paprikás krumpli
Paprikás krumpli

A krumplit meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk. Olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, beletesszük a pirospaprikát és a krumplit, felöntjük vízzel. (hogy félig ellepje a krumplikat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: keria
Perzsa padlizsán
Perzsa padlizsán

A padlizsánt meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk és olajban mindkét oldalát megsütjük. Egy tálra szedjük és félretesszük. A vöröshagymát kockára vágjuk és kevés olajon addig pirí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tojásos krumpli
Tojásos krumpli

1. A krumplit héjában megfőzzük, ha kihűlt, meghámozzuk. 2. A tojásokat keményre főzzük, ha kihűlt, meghámozzuk. 3. A kolbászt karikára vágjuk. 4. Egy lábasban felforró...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk