Hozzávalók:
2 db tojás
80 dkg csirkemell
20 dkg ízlést szerinti sajt
40 dkg szeletelt bacon
3 ek. liszt
4-5 ek. tejföl
1 csokor petrezselyemzöld
2 mokkáskanál só
bors ízlés szerint
A forma kikenéséhez használjunk vajat vagy margarint és zsemlemorzsát
Elkészítés:
A tojásokat, a sót, a borsot, a lisztet, a tejfölt, az apróra vágott petrezselymet és a reszelt sajtot összekeverjük.
A csirkemellet apróra felkockázzuk és a masszához keverjük.
Az őzgerincformát kivajazzuk majd zsemle-morzsázzuk és baconnel kibéleljük.
A csirkemelles masszát belerakjuk a formába, a kilógó bacont pedig ráhajtjuk.
Előmelegített sütőben 170 fokon 40 percig sütjük, majd egy tepsire borítva addig sütjük, míg a bacon megpirul.
Szeletelve, sült burgonyával vagy más körettel tálalhatjuk.
Az evőkanál zsíradékot megolvasszuk, rádobjuk a csicseriborsót. Eközben az alapport a vízzel összekeverjük,rakunk bele paradicsompürét és tejszínt majd az egészet jól elkeverjük. R...
Elkészítési idő: Kb.fél óra Nehézség: KönnyűHéjában megfőztem a burgonyát,meghámoztam,felkarikáztam. Margarinon megfuttattam a póréhagymát amíg összeesik..megszórtam liszttel..felengedtem tejjel. Raktam bele tömlős sajtkré...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kockázzuk fel olyan méretűre, ami ízlésünknek megfelelő, és aprítsuk fel a vörös és foghagymát mellé. Az almát és az egyik répát pucoljuk meg és reszeljük le, valamint a má...
Elkészítési idő: ? Nehézség: KönnyűMindent melegíts össze egy lábasban és készen is vagy! (Ha van a fagyasztóban eltéve előre megfőzött barnarizsed illetve konzerv vagy szintén előre megfőzött csicseriborsód, akk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű