Pizzaalap:
1 fej karfiol
10 dkg darált mandula
1 ek oregánó
1 ek szárított bazsalikom
2 tojás
Szósz:
paradicsomszósz vagy ketchup
Feltét:
10-15 szem miniparadicsom
20 dkg pizza mozzarella
friss bazsalikom
só és bors ízlés szerint
1. A karfiolt tisztítsd meg, vágd nagyobb darabokra, majd aprítógépben készíts belőle morzsalékot.
2. A karfiolmorzsát terítsd szét egy sütőpapírral bélelt tepsin, majd a tepsit told 190 fokra előmelegített sütőbe, 15 percig hagyd bent.
3. A megereszkedett karfiolmorzsalékot borítsd egy tiszta konyharuhára, és csavarj ki belőle annyi levet, amennyit csak tudsz.
4. Az így kapott tömör pépet dolgozd össze az őrölt mandulával, a tojásokkal illetve a fűszerekkel.
5. Bélelj sütőpapírral egy tepsit, csorgass rá olíva olajat, majd egyenletesen oszlasd el rajta a pizza „tésztáját”.
6. A pizza alapot 240 fokon kb. 15 percig süsd a sütőben.
7. A félig kész alapot kend meg paradicsomszósszal, mehet rá a felkarikázott sajt és a miniparadicsom is. Szórj rá frissen őrölt borsot és sallangokra vágott friss bazsalikomlevelet.
8. Utolsó sütési fázis, tedd a pizzádat 8-10 percre 240 fokos sütőbe, és már kész is a legegészségesebb pizza a világon!
A tejfölt keverjük össze a fűszerekkel, öntsük rá a húsra és tegyük hűtőbe félórára. A megtisztított hagymát vágjuk apróra, a meghámozott répát reszeljük le és kevés olajban dinszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- A sütőtököt megsütjük,botmixerrel pürésítjük - Hozzáadjuk az alaplevet,a tejszínt,a fűszereket és összeforraljuk - A tésztát aldente-re főzzük,majd összekeverjük a szósszal -...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 190 fokra. A tepsiben oszlassuk el az olajat. Egy közepes tálban verjük fel habverővel a tojásfehérjét, az egész tojásokat és a tejet. Adjuk hozzá a mustárt,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat, a sóval és a tejjel összekavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, és kézi mixerrel simára dolgozzuk. A tésztát kb. 10 percig pihentetjük. Közben a sajtot lereszeljük. A hagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű