menu

Családireceptkönyv.hu

RAKOTT KENYÉR (indonéz étel)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: 30 szelet fehér kenyér (héj nélkül), 4 tojás, 8 dl tej, 1 teáskanál só; a töltelékhez: 50 dkg darált marhahús, 20 dkg sárgarépa, 3 fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál reszelt szerecsendió, 1 teáskanál őrölt bors, 1-1 teáskanál őrölt fahéj és só, fél teáskanál cukor, tetejére reszelt sajt.

Elkészítés:


Elkészítés: Tűzálló edényt egyenletesen kikenünk margarinnal. Elkészítjük a tölteléket: serpenyőben olajat forrósítunk, belerakjuk a szálasra vágott vöröshagymát, az apróra vágott fokhagymát és megdinszteljük, enyhén barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, jól elkeverjük, majd hozzátesszük a kockákra vágott sárgarépát, sót, szerecsendiót, borsot, fahéjat, cukrot, és puhára pároljuk. Ezt akár így is fogyaszthatjuk kenyérrel vagy rizzsel. Elkészítjük a tojásos tejet: 4 db tojást egy tálba ütjük, jól elkeverjük, és beleöntjük a tejbe (közben keverjük a tejet), sóval ízesítjük.

A kenyérszeleteket megforgatjuk a tojásos tejben, és szorosan egymás mellé helyezve telerakjuk vele a tál alját (egy rétegben), a kissé kihűlt töltelék felét egyenletesen elosztjuk rajta. A húsrétegre ismét egy réteg tojásos tejbe mártott kenyérszeleteket rakunk, majd megint húsréteg következik, és végül a tojásos tejes kenyérréteggel fejezzük be (tehát: kenyér, hús, kenyér, hús, kenyér). A kenyérréteg tetejére rászórjuk a reszelt sajtot, és 180 °C-os sütőben kb. fél óráig sütjük. Ha megsült, kockákra vágva tálaljuk. Jó tanács: A kenyérnek nem kell feltétlenül frissnek lenni, a maradék szikkadt kenyeret remekül fel lehet használni ehhez.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Lencsés pulykaszárny
Lencsés pulykaszárny

A lencsét átválogatjuk, megmossuk és hideg vagy langyos vízbe áztatjuk pár órára. A pulyka szárnyát a forgónál félbevágjuk, az olajon, nagy lángon körös-körül megsütjük, majd egy k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lecsós nokedli
Lecsós nokedli

A nokedlihez összekeverjük lisztet tojással vízzel és a sóval. Egy nagyobb fazékba felteszünk vizet forrni amibe teszünk 1 ek sót. Lobogó víz fölé tesszük a nokedliszaggatót. Be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkés-fehérbabos ragu
Csirkés-fehérbabos ragu

Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, és minden oldalukon pirítsuk meg a csirkecombokat. Adjuk hozzá a felszeletelt sárgarépát, rúdzellert és az apróra vágott vöröshagymát. Fűs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: suhajpeter
Aranykrumpli
Aranykrumpli

A krumplit meghámozzuk, majd fél cm-es vastag szeleteket vágunk, utána 4-5 percig sós vízben főzzük. Egy kerek kerámiatálat kiolajazunk, zsemlemorzsával meghintjük és ebbe bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk