Hozzávalók: 30 szelet fehér kenyér (héj nélkül), 4 tojás, 8 dl tej, 1 teáskanál só; a töltelékhez: 50 dkg darált marhahús, 20 dkg sárgarépa, 3 fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál reszelt szerecsendió, 1 teáskanál őrölt bors, 1-1 teáskanál őrölt fahéj és só, fél teáskanál cukor, tetejére reszelt sajt.
Elkészítés: Tűzálló edényt egyenletesen kikenünk margarinnal. Elkészítjük a tölteléket: serpenyőben olajat forrósítunk, belerakjuk a szálasra vágott vöröshagymát, az apróra vágott fokhagymát és megdinszteljük, enyhén barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, jól elkeverjük, majd hozzátesszük a kockákra vágott sárgarépát, sót, szerecsendiót, borsot, fahéjat, cukrot, és puhára pároljuk. Ezt akár így is fogyaszthatjuk kenyérrel vagy rizzsel. Elkészítjük a tojásos tejet: 4 db tojást egy tálba ütjük, jól elkeverjük, és beleöntjük a tejbe (közben keverjük a tejet), sóval ízesítjük.
A kenyérszeleteket megforgatjuk a tojásos tejben, és szorosan egymás mellé helyezve telerakjuk vele a tál alját (egy rétegben), a kissé kihűlt töltelék felét egyenletesen elosztjuk rajta. A húsrétegre ismét egy réteg tojásos tejbe mártott kenyérszeleteket rakunk, majd megint húsréteg következik, és végül a tojásos tejes kenyérréteggel fejezzük be (tehát: kenyér, hús, kenyér, hús, kenyér). A kenyérréteg tetejére rászórjuk a reszelt sajtot, és 180 °C-os sütőben kb. fél óráig sütjük. Ha megsült, kockákra vágva tálaljuk. Jó tanács: A kenyérnek nem kell feltétlenül frissnek lenni, a maradék szikkadt kenyeret remekül fel lehet használni ehhez.
A lila édesburgonyákat meghámozzuk, kockákra vágjuk, és puhára főzzük, majd krumplinyomóval összetörjük. Ha kihűlt a batáta, a liszttel és a tojással tésztát gyúrunk belőle. Csík...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA spenótot alaposan megmossuk. Egy óriási lábosban, akkorában, amekkorában majd elfér az összes levél, kevés olajon megfonnyasztjuk az aprított hagymát, és rádobjuk a spenótot. Fed...
Elkészítési idő: 30+30 perc Nehézség: KönnyűA gombóchoz tartozó alapanyagokat összegyúrom. Kóstoljunk,hogy kellőképpen sós-e. Akkor sokkal finomabb,ha a hagymát előbb olajon megpirítom. A konzervparadicsomot összekevere...
Elkészítési idő: 1-1,5 óra Nehézség: KönnyűA nagy klasszikusok egyike a tésztában sült pástétom. Elkészítése nem bonyolultabb egy átlagos süteménynél. Lehet kész leveles tésztát venni hozzá, de érdemes a recept szerint m...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes