Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Jászsági csirkemáj


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 80 dkg csirkemáj
- 2 vöröshagyma
- 3 evőkanál libazsír
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 1 csomag tarhonya
- 50 dkg zöldborsó
- 20 dkg laskagomba
- só
- 1 paradicsom
- 2 zöldpaprika
- 15 dkg sajt

Elkészítés:


A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és a libazsíron üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a megmosott és alaposan megszárított csirkemájat, rászórjuk a pirospaprikát, és a szokásos módon pörköltet készítünk belőle. Beletesszük a karikára vágott paradicsomot, a nagyobb darabokra vágott paprikát és a csíkokra metélt gombát, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Közben egy csipet sóval megfőzzük a tarhonyát, és külön edényben a zöldborsót is megpároljuk. A borsót leszűrjük, és a tarhonyához adjuk. Ráöntjük a gombás-lecsós májat, és az egészet alaposan összekeverjük. Megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt szép pirosra sütjü

Jászsági csirkemáj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Syle
Tojásos finomság
Tojásos finomság

Egy serpenyőben megmelegítjük az olajat és a felvágott hagymát, paprikát, fokhagymát, pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a felszeletelt cukkinit, majd lassú tűzön tovább pároljuk. Mikor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
KRUMPLI GOMBÁVAL
KRUMPLI GOMBÁVAL

Héjában főtt krumplit házi zsírra karikáztam, rászeleteltem a gombát, fűszereztem sóval és borssal, majd ropogósra sütöttem. Ma ez volt a köret a fokhagymás csirkemájhoz.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült sajtos tészta
Sült sajtos tészta

Elkészítés 40 perc A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük benne, felöntjük a tejszín és tej keverékével, sűrűre főzzük. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Töki pompos
Töki pompos

A krumplit megfőzzük, és áttörve hozzáadjuk az élesztővel elkevert liszthez, vagy a 1,5 dl langyos vízben felfuttatott élesztős liszthez. Esetleg a krumpli főzőlevét használhatjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk