- pulykamell vagy csirkemell
- hagyma
- darált sertéshús fasírtnak fűszerezve: só, bors, sok fokhagyma, pirospaprika
A húst vékony szeletekre vágjuk, megtöltjük fasírthússal, feltekerjük és egy tepsiben szorosan egymás mellé rakjuk. A tetejét fűszerezzük: fokhagyma, pirospaprika, bors. A hagymát a húsokra karikázzuk. 200 fokon 40 percig letakarva sütjük, majd levesszük róla a fóliát és még pirítjuk, kb. 25-30 percig.
Az apróra vágott hagymát zsiradékon megfonnyasztjuk és rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval és pároljuk. Amikor kész, rátesszük a kukoricát és 1-2 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy jókora darab füstölt szalonnát, nem túl apró darabokra vágok. Nem egészen, csak üvegesre kiolvasztom. A szalonna zsiradékon, nagy fej kockázott vöröshagymát dinsztelek. Én pá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tisztított gombafejeket reszeltsajt- ( én füstölt és sima mozzarellát keverek össze, vagy pl. trapistát parmezánnal) apróra vágott fokhagyma és apróra vágott friss petrezselyem k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet apró kockákra vágjuk , sok vizet adunk hozzá majd felrakjuk 4-6 percig főni, a káposztát jól kimossuk, majd a csirkéhez adjuk , fűszerezzük, majd további 20-30 per...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű