40 dkg alma
4 dl sovány joghurt
1-1 mokkáskanál őrölt fahéj és szegfűszeg
Ízlés szerint tengeri só és természetes édesítőszer
1 dl víz
A vizet feltesszük forrni, beletesszük a fűszereket és kb. 5 percig forraljuk, majd lehűtjük.
A joghurtot, a kihűlt ízesített levesalaplét és az apró kockára vágott almát botmixer vagy turmixgép segítségével összepürésítjük és már készen is van a gyors almalevesünk.
Kis tálkákba felkockázott almát teszünk, erre merjük rá a levest, tetejét díszítjük pici fahéjjal és már kanalazhatjuk is.
A recept 4 személyre szól, adagonként 104 Kcal és 16 g szénhidrátot tartalmaz.
A málnát turmixgépben vagy botmixerrel pépesítjük, majd átszűrjük. Ízlés szerint porcukorral és őrölt fahéjjal ízesítjük, összekeverjük a tejszínnel és annyi vízzel, hogy krémes le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót keverjük el a cukorral, a tojással, a lime reszelt héjával, az aprított mentával és a búzadarával. Hagyjuk állni a masszát 20-30 percet, majd formázzunk belőle apró gombóco...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsbefőttek levét egy nagy üvegedénybe öntjük, jól lecsöpögtetjük, hozzáadjuk a kétféle cukrot, a fahéjat, a tejszínt és a tejet. Alapos keverés után belehelyez...
Elkészítési idő: 6 fő Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 325ºF / 160ºC. 2. Helyezze a nyárson a burgonya és finoman tolja a nyárs végig azt. 3. Tartsa éles, vékony késsel ferdén vágott és az ellenkező irányba...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű