3 szép nagy szelet karaj
3 szelet sonka
3 kockasajt
1 ek. tejföl
1/2 kaliforniai paprika
1/2 sárga tv paprika
1/2 zöld erős paprika
Lehet bele tenni túrót is ,úgy még finomabb !!!!!
Kockára vágott szalonna!!!!
Bunda:
2-3 közepes krumpli lereszelve
2 tojás
2-3 ek. liszt
2 cikk fokhagyma
só
bors
zsír vagy olaj a sütéshez
Elkészítem a bundát:
A krumplit lereszelem, a fokhagymával együtt, hozzáteszem a tojásokat, a lisztet, sózom, borsozom.
A hússzeleteket kiklopfolom, sózom, majd ráfektetek 1-1 szelet sonkát. A sajtot villával összetöröm, elkeverem a tejföllel, a sonkára kenem, és megszórom a kis kockára vágott paprikákkal. Az eredeti receptben csak kaliforniai paprika szerepel, de én tettem bele sárga tv paprikát és zöld erős paprikát is. Lehet bele tenni túrót !!!! Sőt kockára vágott szalonnát.!!!! Ezután kettéhajtom a megtöltött hússzeletet, fogpiszkálóval összetűzöm, először lisztbe, majd a krumplis bundába forgatom és bő zsiradékban lassú tűzön mindkét oldalát szép pirosra sütöm. Én fordítás után be is fedtem, kb. 20-25 perc kell neki amíg jól átsül. Nagyon kiadós, egy személynek 1 ilyen kis batyu elég. Köretnek petrezselymes újkrumplit csináltam hozzá, de lehet sült krumplit, vagy párolt rizst is.
A szilvákat alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és a magokat kiemeljük. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és a gyümölcshúst nagyobb darabokra vágjuk. Annyi vízbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA különböző gyümölcsöket egyforma, falatnyi darabokra vágjuk. Egy hőálló tálat kivajazunk, a gyümölcsöket összekeverjük egy kevés nádcukorral, és megforgatjuk őket étkezési keményí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szedret megtisztítjuk, kicsit lecsöpögtetjük. Pár szemet félreteszünk a díszítéshez. Érdemes átpasszírozni, mert zavaróak lehetnek az apró magvak. Egy tálkába öntjük a joghurt...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű