Családireceptkönyv.hu

Almak.leves daragaluskával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



50 dkg alma
6 dkg cukor
2 dl tejföl
2 dl tej
2 evőkanál búzakeményítő
4 evőkanál búzadara
2 evőkanál citromlé
csipetnyi őrölt fahéj

Elkészítés:


Az almát hámozd meg, távolítsd el a magházat, és darabold fel. Egy liternyi, citromlével, őrölt fahéjjal és cukorral ízesített vízben főzd meg. A tejfölben keverd el a búzakeményítőt, és habard be vele a levest. Ha kihűlt, turmixold.

Forrald fel a tejet, szórd bele a búzadarát, és folyamatosan kevergetve főzd sűrűre, majd lefedve hagyd állni. A behűtött almakrémlevest szedd tányérokba, és a tejbedarából evőkanállal szaggass bele 3-3 galuskát. A tetejére hinthetsz egy kevés őrölt fahéjat.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar palacsintatorta
palacsintatorta

A mascarponét keverjük alaposan össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a mogyorókrémmel. A habtejszínt (v. hulalát) verjük fel kemény habbá. Helyezzük a tányérra egy p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Ketchup 2.
Ketchup 2.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi habos krémes
Házi habos krémes

A leveles tésztát tekerd ki, majd vágd ketté. Villával szurkáld meg, hogy sütés közben ne púposodjon fel. Rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és 170 fokon süsd aranybarnára lapon...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk