egres, só, cukor, 4 tojás,étkezési keményítő
Pár perc után a cukros, sós vízben megfőzött egrest átpasszírozzuk egy szitán.Utána visszatesszük a főző vízbe. 4 tojás sárgáját 1 evőkanál étkezési keményítővel habosra keverünk. A leves felforralása után belekeverjük és főzzük kicsit.A végén a 4 tojás fehérjének habját beleszaggatjuk és keményre főzzük.Hűtjük a levest!
A virslit felkarikázom, a káposztát felcsíkozom. Rántást csinálok: szedőkanál zsír v. olaj + 3 ek liszt, ezt világos színűre sütni, kicsit ki hűteni, majd fél liter tejjel felönten...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítése: A margarint, a cukorral, a tejföllel, a tojások sárgájával, egy csipetnyi sóval, és a sütőporos liszttel összegyúrom. A tésztát három részre vágom, az egyik harmadb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű