Mert nem vész el és minden családtagod számára elérhető! Közösen egy helyre írhatjátok receptjeitek.
Ki tudom nyomtatni?A receptek kinyomtathatóak.
Hogyan mutathatom meg másoknak?Egyszerű, csak el kell küldeni a könyvetek linkjét.
Párizsi egyszerű de mégis a legnehezebb elkèszíteni mert nem lehet darabos krémes állagúnak kell.lenni , szerencsére van jó Bosch húsdarálóm aminek legkisebb lyukú betéttel darál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztöt cukros tejbe felfuttatjuk, a lisztet keverötálba szitáljuk hozzáadjuk a többi anyagot, majd a megkelt élesztöt géppel ki dolgoztatjuk a tészta anyagát, Letakarva kb 4...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉlesztő fut Hozzá a többi. Lágyabb kelt tésztát dagasztunk, amelyet egy órán át kelni hagyunk. A tésztából 8 stanglit formázunk. 1,5 órát kelesztjük szobahőmérsékleten szilikono...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉlesztő fut Hozzá a többi. Lágyabb kelt tésztát dagasztunk, amelyet egy órán át kelni hagyunk. A tésztából 8 stanglit formázunk. 1,5 órát kelesztjük szobahőmérsékleten szilikono...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPárizsi egyszerű de mégis a legnehezebb elkèszíteni mert nem lehet darabos krémes állagúnak kell.lenni , szerencsére van jó Bosch húsdarálóm aminek legkisebb lyukú betéttel darál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztöt cukros tejbe felfuttatjuk, a lisztet keverötálba szitáljuk hozzáadjuk a többi anyagot, majd a megkelt élesztöt géppel ki dolgoztatjuk a tészta anyagát, Letakarva kb 4...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. -A krémhez a gesztenyemasszát villával összetörjük és összedolgozzuk a rummal, porcukorral és a margarinnal. -A tésztát kettévesszük, vékonyra...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű◾️Az almák megpucolásával és lereszelésével kezdünk. ◾️Ezután az átszitált lisztekhez adjuk az elmorzsolt élesztőt, az édesítőt, a tojásokat valamint a tejet és csomómentesre keve...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk, belekeverünk egy mokkáskanál cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. A lisztet elkeverjük a sóval és a szódabikarbónával, majd hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDagaszt, 30 - 60 perc pihi lapít 1 - 1,5 cm, szaggat 4 - 6 cm kör 15 perc pihi süt,fedővel, fordít süt fedő nélkül
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk annyira, hogy kellemes meleg legyen, de ne forró. A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyed...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűDagaszt, kel 1 óra nyújtani kb 20-25 x 45 cm lekenni olvasztott vajjal,feltekerni, 2 cm szeletelni ferdén formába tenni / jobbra-balra/ 2 óra pihi 180 fok 20 - 40 perc
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A liszteket átszitáljuk, majd hozzáadjuk a sót és elkeverjük velük. ◾️Mehet bele a margarin/vaj és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a lisztekkel. ◾️Ezután hozzáadjuk a tojások...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesEgy nagy tálban a 75 dkg lisztet elmorzsoljuk a 25 dkg margarinnal. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt, az ecetet és a vizet. Ha szükséges, még egy kevés tejfölt adhatunk hozzá, hog...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hideg vajat a liszttel elmorzsolom, majd hozzáadom a többi alapanyagot is és összegyúrom. Fél centi vastagságúra kinyújtom, lekenem tojás fehérjével, megszórom reszelt sajttal, k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk. Én dagasztógépbe tettem, mikor nagyjából összeállt, akkor körülbelül húsz másodperc tükörsimára gyúrtam, minden gond nélkül. Hihetetlenül lágy és jól k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűLencsét megfőzzük, sós, babérleveles vízben. Amikor elkészült, leszüröd, bele főtt virsli karika, lilahagyma, csemege uborka kerül. Rá majonéz, mustár, tejföl, bors, citromlé, porc...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA liszt és a zsír eldolgozása. Tészta dagasztása a további alapanyagok hozzáadásával. Tésztaérés: 40 perc A kolbász ledarálása, lilahagyma kockázása. Tészta nyújtása, a töltel...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA karajt egy nagyon éles késsel jó apróra felvágom, majd hozzáadom a reszelt sajtot, a tejfölt, a tojást, a petrezselyemzöldet, sózom, borsozom és alaposan összekeverem. Egy őzger...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű60 dkg finomlisztet egy ek. sóval elkevertem, majd 25 dkg vajjal elmorzsoltam. Ezután belekevertem 25 dkg juhtúrót és 25 dkg reszelt sajtot. Hozzáadtam 1 tojást és kb. 2,5 dl tejfö...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA lisztet tálba szitáljuk, elvegyítjük a sóval és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk az apró kockára vágott hideg vajjal. Rászórjuk az élesztőport és elkeverjük. Hozzáadjuk a túrót...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tésztához a liszteket tálban elvegyítjük a sütőporral, a cukorral, a sóval és a borssal. Hozzáadjuk a tojást, majd adagonként a tejet, és simára keverjük. Magas pohárba öntjük –...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lencsét feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje, majd mikor forrni kezd, leöntjük az első levét, majd felöntjük 5 bögre vízzel, amibe két teáskanál sót és három-négy babérleve...
Elkészítési idő: 4 Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összekeverjük, majd megsütjük. Felfőzzük a tejjel a pudingot, hűtjük. Porcukorral habosra keverjük a vajat és hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz és habosra keverjü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tojásokat egy kisebb lábosba tesszük és annyi vizet öntünk rá, ami ellepi. Erős lángon felforraljuk és a forrástól számítva 8 percig főzzük. Rögtön szedjük át jéghideg vízbe, ho...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes◾️A liszteket átszitáljuk és elmorzsoljuk benne a margarint. ◾️Ezután hozzáadjuk az édesítőt, a tojások sárgáját, a vizet és a sót majd összeállítjuk a tésztát. ◾️Kb. 1 órára hűt...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes◾️A lencsét előző nap beáztatjuk hideg vízbe. ◾️Másnap a húst megmossuk, ha szükséges kisebb darabokra vágjuk és kb. 2 liter vízben főzni kezdjük. ◾️20 perc után hozzáadjuk a len...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Közepes