Hozzávalók kb. 40 darabra
♥ ZSELÉ
300 ml multivitamin rostos gyümölcslé
50 g porcukor
6 g agar-agar
♥ BEVONÁS
200 g étcsokoládé (65%-os, olvasztott)
Egy edénybe mérjük a gyümölcslevet, hozzáadjuk az agar-agart és a cukrot, majd összekeverjük. Közepes lángon felforraljuk az agar-agaros gyümölcslevet.
A formákba öntjük a forró levet, hagyjuk kicsit hűlni, majd 10 percre berakjuk a hűtőbe.
Ha megszilárdult a formákban a zselé, óvatosan kiszedjük a formából. Kicsit ez elején érdemes a szélét egy késsel fellazítani, aztán már szépen elválik a formától. Feldaraboljuk a zselét (én negyedeltem a rudakat). Majd hűtőbe tesszük őket, hogy csokival mártáskor hidegek legyenek!
Vízgőz fölött felmelegítjük az étcsokit. Mártáskor a csokinak NEM szabad melegnek lennie, mert megolvasztja a zselét! Várjunk, míg a csoki visszahűl 40 C-ra! Először a zselék talpát mártjuk bele.
Majd egy villára téve óvatosan megmártjuk a csokiban. Hagyjuk, hogy a felesleg lecsepegjen, majd rácsra, vagy szilikonos sütőpapírra téve hagyjuk megszilárdulni a csokit.
Ha megszilárdult a csoki, becsomagolhatjuk a házi zselés szaloncukrokat színes csomagolókba.
A lisztet, a porcukrot, a fűszereket, és a szódabikarbónát egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a zsírt és a mézet, majd egynemű tésztát keverünk belőle. Ha összeállt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejet és a cukrot és a sót forraljuk fel ügyelve arra, hogy a cukor ne égjen le. A tojásokat egy tálban egy villával nagyjából összekeverjük. Miután felforr a tej, öntsük bele a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat és a sajtot egy mixerrel alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott szalámit. A tojásokat nagylyukú reszelőn belereszeljük, ízesítjük sóval ,borssal és a mustárr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 C fokra előmelegítjük. Lágy habbá verjük a tojásfehérjéket, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot, legvégül a kukoricakeményítőt, a kakaóport és az ecetet. Kemény, fény...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes