Családireceptkönyv.hu

Szaloncukor (zselés-2)


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók kb. 40 darabra
♥ ZSELÉ
300 ml multivitamin rostos gyümölcslé
50 g porcukor
6 g agar-agar
♥ BEVONÁS
200 g étcsokoládé (65%-os, olvasztott)

Elkészítés:


Egy edénybe mérjük a gyümölcslevet, hozzáadjuk az agar-agart és a cukrot, majd összekeverjük. Közepes lángon felforraljuk az agar-agaros gyümölcslevet.
A formákba öntjük a forró levet, hagyjuk kicsit hűlni, majd 10 percre berakjuk a hűtőbe.
Ha megszilárdult a formákban a zselé, óvatosan kiszedjük a formából. Kicsit ez elején érdemes a szélét egy késsel fellazítani, aztán már szépen elválik a formától. Feldaraboljuk a zselét (én negyedeltem a rudakat). Majd hűtőbe tesszük őket, hogy csokival mártáskor hidegek legyenek!
Vízgőz fölött felmelegítjük az étcsokit. Mártáskor a csokinak NEM szabad melegnek lennie, mert megolvasztja a zselét! Várjunk, míg a csoki visszahűl 40 C-ra! Először a zselék talpát mártjuk bele.
Majd egy villára téve óvatosan megmártjuk a csokiban. Hagyjuk, hogy a felesleg lecsepegjen, majd rácsra, vagy szilikonos sütőpapírra téve hagyjuk megszilárdulni a csokit.
Ha megszilárdult a csoki, becsomagolhatjuk a házi zselés szaloncukrokat színes csomagolókba.

Szaloncukor (zselés-2)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
SONKÁS MEXIKÓI RÚD
SONKÁS MEXIKÓI RÚD

A mexikói zöldségkeveréket, 1dkg vajban kevés víz, só hozzáadásával puhára párolunk.(víz ne maradjon alatta) Közben a tejfölből, majonézből, ízlés szerint mustár, só, bors, citrom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tímea
ASZALT BARACKKAL TÖLTÖTT SERTÉSBORDA SÜLT ÉDESBURGON
ASZALT BARACKKAL TÖLTÖTT SERTÉSBORDA SÜLT ÉDESBURGON

A húsról eltávolítjuk a hártyákat, majd éles késsel kis lyukakat szúrunk bele. Minden mélyedésbe nyomunk a felaprított aszalt barackból, majd bedörzsöljük a lecsipkedett kakukkfűle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karácsonyi aprósüti - linzer
Karácsonyi aprósüti - linzer

A hozzávalókból tésztát gyúrok, majd 30 percig hideg helyen pihentetem. Lisztezett deszkán 4 mm vastagra kinyújtom a tésztát, majd kiszúrom különböző formákkal. Tepsire rakom, 180...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karácsonyi bejgli
Karácsonyi bejgli

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd három kis cipót formálunk belőle és egyenként nyújtjuk és töltjük, akkorára hogy egy normális tepsibe elférjen. A tölteléket is elkészítj...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk