Hozzávalók kb. 40 darabra
♥ ZSELÉ
300 ml multivitamin rostos gyümölcslé
50 g porcukor
6 g agar-agar
♥ BEVONÁS
200 g étcsokoládé (65%-os, olvasztott)
Egy edénybe mérjük a gyümölcslevet, hozzáadjuk az agar-agart és a cukrot, majd összekeverjük. Közepes lángon felforraljuk az agar-agaros gyümölcslevet.
A formákba öntjük a forró levet, hagyjuk kicsit hűlni, majd 10 percre berakjuk a hűtőbe.
Ha megszilárdult a formákban a zselé, óvatosan kiszedjük a formából. Kicsit ez elején érdemes a szélét egy késsel fellazítani, aztán már szépen elválik a formától. Feldaraboljuk a zselét (én negyedeltem a rudakat). Majd hűtőbe tesszük őket, hogy csokival mártáskor hidegek legyenek!
Vízgőz fölött felmelegítjük az étcsokit. Mártáskor a csokinak NEM szabad melegnek lennie, mert megolvasztja a zselét! Várjunk, míg a csoki visszahűl 40 C-ra! Először a zselék talpát mártjuk bele.
Majd egy villára téve óvatosan megmártjuk a csokiban. Hagyjuk, hogy a felesleg lecsepegjen, majd rácsra, vagy szilikonos sütőpapírra téve hagyjuk megszilárdulni a csokit.
Ha megszilárdult a csoki, becsomagolhatjuk a házi zselés szaloncukrokat színes csomagolókba.
Lehetőleg minél nagyobb szeletekre vágjuk a csirkemellet. Krémesre keverjük az olajat a zúzott fokhagymával, a borssal, a sóval, és a hús minden oldalát bedörzsöljük a keverékkel....
Elkészítési idő:A sonka szeleteket kiklopfoljuk. A darált húst alaposan összekeverjük a tojással, 1 fej összevágott vöröshagymával, kaporral, sóval, borssal. 2 fej összevágott vöröshagymát üveg...
Elkészítési idő:A lehártyázott, megtisztított, szobahőmérsékletű bélszínt alaposan sózzuk-borsozzuk. Egy vastag aljú serpenyőt tűzforróra hevítünk és két evőkanálnyi olajon minden oldalán (a vágot...
Elkészítési idő: 1 óra