Családireceptkönyv.hu

Zimtsterne


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g őrölt mandula
300 g porcukor
2 db tojásfehérje
2 teáskanál méz
1 teáskanál fahéj
1 csipet só

Mázhoz
1 db tojásfehérje
100 g porcukor

Elkészítés:


1. A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, majd nyújtsuk ki két folpack között kb. fél centi vastagra. Csillag formájú kiszúróval szaggassuk ki és tegyük sütőpapíros tepsire őket.
2. A máz hozzávalóit habverővel keverjük sűrű, fehér masszává, majd egy késsel/ecsettel/kiskanál hátával kenjük le minden csillag tetejét vele.
3. A csillagokat süssük 150 °C-ra előmelegített sütőben 10-15 percig – figyeljünk rá, hogy a máz még fehér, de már száraz legyen. Fémdobozban tárolva sokáig eláll.

Zimtsterne

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fokhagymás és kakukkfüves kacsamell
Fokhagymás és kakukkfüves kacsamell

A kacsamellet mossuk meg és töröljük szárazra. A fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk apróra. Ha egész mellet vettünk, vágjuk (közepén hosszában) ketté. Mindkét fél rész bőrét és zsí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Gundel palacsinta
Gundel palacsinta

http://divany.hu/alapkonyha/2015/12/13/ilyen_az_igazi_gundel_palacsinta/

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Angus hátszín krémes idényzöldségekkel
Angus hátszín krémes idényzöldségekkel

Krémes zöldségek készítésével kezdem: A 15 gerezd fokhagymát a zsiradékban lekonfitálom (1óra alatt 110 fokon és szinte kenhető!). A zöldségeket leblanchirozom sós vízben. A feh...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk