500 g őrölt mandula
300 g porcukor
2 db tojásfehérje
2 teáskanál méz
1 teáskanál fahéj
1 csipet só
Mázhoz
1 db tojásfehérje
100 g porcukor
1. A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, majd nyújtsuk ki két folpack között kb. fél centi vastagra. Csillag formájú kiszúróval szaggassuk ki és tegyük sütőpapíros tepsire őket.
2. A máz hozzávalóit habverővel keverjük sűrű, fehér masszává, majd egy késsel/ecsettel/kiskanál hátával kenjük le minden csillag tetejét vele.
3. A csillagokat süssük 150 °C-ra előmelegített sütőben 10-15 percig – figyeljünk rá, hogy a máz még fehér, de már száraz legyen. Fémdobozban tárolva sokáig eláll.
A sütőt 180 fokra begyújtjuk, egy-két sütőlemezre vagy tepsire sütőpapírt vágunk. A liszteket, kakaót, porcukrot, szódabikarbónát és a fűszereket alaposan elkeverjük. A vajat meglá...
Elkészítési idő:A tésztát a sütés előtti napon érdemes elkészíteni, de 1-2 óra hűtés után is már könnyen kezelhető. • 25 dkg mézet és • 1 csomag kotányi mézes fűszerkeveréket összeforralunk (me...
Elkészítési idő:A franciasaláta zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk. A tejfölt kikeverjük a majonézzel, citromlével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Bá...
Elkészítési idő: