500 g őrölt mandula
300 g porcukor
2 db tojásfehérje
2 teáskanál méz
1 teáskanál fahéj
1 csipet só
Mázhoz
1 db tojásfehérje
100 g porcukor
1. A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, majd nyújtsuk ki két folpack között kb. fél centi vastagra. Csillag formájú kiszúróval szaggassuk ki és tegyük sütőpapíros tepsire őket.
2. A máz hozzávalóit habverővel keverjük sűrű, fehér masszává, majd egy késsel/ecsettel/kiskanál hátával kenjük le minden csillag tetejét vele.
3. A csillagokat süssük 150 °C-ra előmelegített sütőben 10-15 percig – figyeljünk rá, hogy a máz még fehér, de már száraz legyen. Fémdobozban tárolva sokáig eláll.
A tojást keverjük össze 50 g cukorral, adjuk hozzá a kihűtött, olvasztott vajat. A lisztet keverjük össze a sütőporral és szitáljuk a tojásos keverékhez, a masszát gyúrjuk össze. E...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sertésszüzet 2 centi vastag szeletekre vágjuk, tenyérrel kissé lelapítjuk a szeleteket, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Egy grill serpenyőben olíva olajat forrósítunk, beled...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, ereit és magjait eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vagy ujjnyi vastag karikák...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. lépés 2 dl tejet pudingporral simára keverünk, a maradék tejet a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a pudingos tejet és sűrű krémben főzzük. Ha kihűlt a krém, habosra keverjük m...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes