500 g őrölt mandula
300 g porcukor
2 db tojásfehérje
2 teáskanál méz
1 teáskanál fahéj
1 csipet só
Mázhoz
1 db tojásfehérje
100 g porcukor
1. A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, majd nyújtsuk ki két folpack között kb. fél centi vastagra. Csillag formájú kiszúróval szaggassuk ki és tegyük sütőpapíros tepsire őket.
2. A máz hozzávalóit habverővel keverjük sűrű, fehér masszává, majd egy késsel/ecsettel/kiskanál hátával kenjük le minden csillag tetejét vele.
3. A csillagokat süssük 150 °C-ra előmelegített sütőben 10-15 percig – figyeljünk rá, hogy a máz még fehér, de már száraz legyen. Fémdobozban tárolva sokáig eláll.
Elkészíthető más gyümölccsel is, például málnával vagy citrommal, de idényben mindenképpen érdemes kipróbálni friss eperrel. Az epret tisztítsuk meg, majd botmixerrel pépesíts...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy őzgerincformát kenjünk ki pár helyen vajjal ( jobban tapad a folpack ) és béleljük ki fóliával. - Kevés tejben keverjük el a zselatint, melegítsük össze , majd hűtsük ki. - A...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tésztához és a töltelékhez a hozzávalókat összegyúrjuk. A formát enyhén kivajazzuk és szórunk bele kókuszreszeléket. A kekszmasszából belenyomunk a formába annyit, hogy kitöltse,...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA mézet, a cukrot és a margarint a cukor elolvadásáig lassan felmelegítjük, kihűtjük, beleütjük az egész tojást, elkeverjük, beleöntjük a lisztet és a sütőport, hozzáadjuk a m...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Nehéz