50 dkg liszt
15 dkg porcukor
2 teáskanál mézes fűszerkeverék
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 tojás
15 dkg ráma
1 dl méz
Száraz hozzávalókat a vajjal elmorzsolom,és a végén beleöntöm a mézet.Jól összegyúrom,nem kell pihentetni,rögtön lisztes felületen nyújtom és szaggatom.180 fokos sütőben 8 percig sütöm, nem tovább. Majd lehet díszíteni, de nem fontos.
Fehér mázas díszítő: 1 tojásfehérje, 20- 25 dkg porcukor 3-4 csepp citromlé. ( én habverővel keverem ki )
Dolgozzuk össze a mandulatejet, az édesítőt és a tojásokat. Melegítsük fel a kókuszzsírt és adjuk hozzá a tojásos keverékhez. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat és hag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hájat kockára vágjuk, egy kevés vizet öntünk alá, és feltesszük egy serpenyőben sülni. Ropogósra sütjük, a zsírt leszűrjük. A tejbe egy gerezd fokhagymát aprítunk, és májra ön...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: NehézA kifliket karikázd fel. A tejet kezdd el melegíteni, majd adagold bele a vajat és a vaníliás cukrot. A kiflikarikákat tedd kivajazott jénai tálba, öntsd le a vajas-tejes keverékke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA malacot megmosdatjuk. Jól megtűzdeljük fokhagyma gerezdekkel. Bedörzsöljük a belsejét sóval, borssal, majoránnával. Bőrével felfelé a tepsibe fektetjük. Megkenjük olvasztott z...
Elkészítési idő: 1,5 h Nehézség: Közepes