50 dkg liszt
15 dkg porcukor
2 teáskanál mézes fűszerkeverék
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 tojás
15 dkg ráma
1 dl méz
Száraz hozzávalókat a vajjal elmorzsolom,és a végén beleöntöm a mézet.Jól összegyúrom,nem kell pihentetni,rögtön lisztes felületen nyújtom és szaggatom.180 fokos sütőben 8 percig sütöm, nem tovább. Majd lehet díszíteni, de nem fontos.
Fehér mázas díszítő: 1 tojásfehérje, 20- 25 dkg porcukor 3-4 csepp citromlé. ( én habverővel keverem ki )
A hozzávalókat darabokra vágjuk ízlés szerint sózzuk borsozzuk ,egy tálban jól összekeverjük,a tojásokat felverjük a tejföllel és azt is hozzákavarjuk. Egy kalácstepsit (11 x 30 c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nappal korábban a marék mazsolát egy csészében áztasd be a rumba (vagy az aromába/gyümölcslébe) és adj hozzá 2 kanál meleg vizet. Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, nád...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a zsírt és a puha margarint, majd kézzel jól összemorzsoljuk. Ezután beleszórjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, beleresze...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, a kristálycukrot hozzáadjuk. 10 percig pihentetjük, ezalatt felfut. A kétféle lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a porcukro...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű