Családireceptkönyv.hu

Beigli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
20 dkg mandulaliszt (én gesztenye lisztet használtam)
30 g eritrit
1 db tojás a tésztába
1 db tojás a kenéshez
90 g kókuszzsír
1 csipet szódabikarbóna

Töltelék:
15 dkg darált dió
7 dkg mazsola
1 db kisebb reszelt alma
1 citrom héja
4 cl rum (akinek belefér)
3 ek eritrit

Elkészítés:


Eredetileg bejgli recept, tehát fel lehet tekerni, én nem próbálkoztam vele. A tölteléket egy lábasban összemelegítjük majd kihűtjük. A tésztát összegyúrtam, egy részét belenyomkodtam egy kerek formába, rátettem a tölteléket, majd a maradék tésztából formáztam a rácsot a tetejére amit megkentem tojással.
170-180 fokon 30 percig sütöttem. Ha feltekered rendes bejglinek, érdemes megszurkálni.

NAAAGYON FINOM!! :O

Trükkök, tippek, praktikák:


Motivátor Galambos Ági

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sült csirke, friss almakompóttal
Sült csirke, friss almakompóttal

1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. A combokat válasszuk szét, alsó és felső darabokra. Egy sütőedényt kenjünk ki olajjal, tegyük bele a húst, sózzuk, borsozzuk, és dörzsöljük be...

Elkészítési idő: 45 min
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Fahéjas, sült, töltött alma
Fahéjas, sült, töltött alma

Az almákat alaposan mosd meg, a tetejüket vágd le. Mindegyiknek szedd ki a belsejét, de arra vigyázz, hogy ne lyukaszd át a gyümölcsöt. Sorakoztasd az almákat egy közepes nagyságú,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Karácsonyi mákos túrótorta
Karácsonyi mákos túrótorta

A tojást keverjük össze 50 g cukorral, adjuk hozzá a kihűtött, olvasztott vajat. A lisztet keverjük össze a sütőporral és szitáljuk a tojásos keverékhez, a masszát gyúrjuk össze. E...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tejszínes narancsleves karácsonyra
Tejszínes narancsleves karácsonyra

A tejszínes narancsleveshez a narancslevet alacsony lángon melegíteni kezdjük, beletesszük a cukrot, vaníliás cukrot, fűszerezzük gyömbérrel, fahéjjal, kardamommal, forrásig főzzük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk