Tészta:
20 dkg mandulaliszt (én gesztenye lisztet használtam)
30 g eritrit
1 db tojás a tésztába
1 db tojás a kenéshez
90 g kókuszzsír
1 csipet szódabikarbóna
Töltelék:
15 dkg darált dió
7 dkg mazsola
1 db kisebb reszelt alma
1 citrom héja
4 cl rum (akinek belefér)
3 ek eritrit
Eredetileg bejgli recept, tehát fel lehet tekerni, én nem próbálkoztam vele. A tölteléket egy lábasban összemelegítjük majd kihűtjük. A tésztát összegyúrtam, egy részét belenyomkodtam egy kerek formába, rátettem a tölteléket, majd a maradék tésztából formáztam a rácsot a tetejére amit megkentem tojással.
170-180 fokon 30 percig sütöttem. Ha feltekered rendes bejglinek, érdemes megszurkálni.
NAAAGYON FINOM!! :O
Motivátor Galambos Ági
Alaplé: pirítsuk meg a hagymát, fokhagymát, sárgarépát, paprikát, paradicsomot bele a fűszerek bele az alaplének való aprólék hal felöntjük annyira, hogy ellepje ha a hal...
Elkészítési idő:Tészta: Az összes összetevőt keverjük össze, majd gyúrjuk össze. A tésztát 4 felé osztani, cipókra és lisztezett nyújtófán nyújtsuk 2-3 mm vastagra. Szaggassuk ki a formákkal és...
Elkészítési idő:A lisztet és a porcukrot egy tálba öntjük, összekeverjük és alaposan elmorzsoljuk benne a zsírt. Ettől lesz a tészta jó porhanyós. Ha nem morzsoljuk jól el zsírt a liszttel, akkor...
Elkészítési idő: