Tészta:
20 dkg mandulaliszt (én gesztenye lisztet használtam)
30 g eritrit
1 db tojás a tésztába
1 db tojás a kenéshez
90 g kókuszzsír
1 csipet szódabikarbóna
Töltelék:
15 dkg darált dió
7 dkg mazsola
1 db kisebb reszelt alma
1 citrom héja
4 cl rum (akinek belefér)
3 ek eritrit
Eredetileg bejgli recept, tehát fel lehet tekerni, én nem próbálkoztam vele. A tölteléket egy lábasban összemelegítjük majd kihűtjük. A tésztát összegyúrtam, egy részét belenyomkodtam egy kerek formába, rátettem a tölteléket, majd a maradék tésztából formáztam a rácsot a tetejére amit megkentem tojással.
170-180 fokon 30 percig sütöttem. Ha feltekered rendes bejglinek, érdemes megszurkálni.
NAAAGYON FINOM!! :O
Motivátor Galambos Ági
Először a zselatint egy tálba tesszük, leöntjük a vízzel és 1 órát hagyjuk duzzadni. Közben, a tojások szélesebbik végének tetejét feltörjük, a tojást kiöntjük belőle és a petrezs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Célszerű a húst is és a gombamártást is előző nap előkészíteni. A húst tűzdeljük meg a szalonna felével és a 4 gerezd fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, jó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet tálba szitálom, nagy lyukú reszelőn belereszelem a hideg vajat. Gyors mozdulatokkal elmorzsolom,bele teszem a tejfölt majd az 5 tojás sárgájával tésztává gyúrom. A tészt...
Elkészítési idő: 2óra+pihentetés Nehézség: Közepes