-25 dkg liszt
-20 dkg vaj vagy margarin
-10 dkg darált mandula vagy dió
-vaniliáscukor
-cukor
A hozzávalókat összedolgozzuk és meggyúrjuk. Hosszú, ceruzavékony rudakat sodrunk belőle és kb 5 cm hosszúra vágjuk és kiflike formára csináljuk őket.
Ha porcukorba forgatjuk, akkor azt melegen kell megtenni.
A száraz alapanyagokat, tehát a lisztet, cukrot, fűszert és a szódabikarbónát összekeverjük egy nagyobb tálban. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott vajat, a tojást és a mézet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra, a sajtot kockákra vágom. A többi hozzávalóval együtt egy tálban ízlés szerint összekeverem.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA piskótát megsütjük, kihűtjük, ketté vágjuk. A krémhez a tojást a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, tejet és a narancs reszelt héját és levét. Gőz felett...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézVágd le a szőlőlevelek szárát, majd blansírozd a leveleket néhány másodpercig forró vízben, vagy az üveges szőlőlevelet öblítsd le. Olíva olajon pirítsd meg a felaprított hagymát,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű