-25 dkg liszt
-20 dkg vaj vagy margarin
-10 dkg darált mandula vagy dió
-vaniliáscukor
-cukor
A hozzávalókat összedolgozzuk és meggyúrjuk. Hosszú, ceruzavékony rudakat sodrunk belőle és kb 5 cm hosszúra vágjuk és kiflike formára csináljuk őket.
Ha porcukorba forgatjuk, akkor azt melegen kell megtenni.
A tésztát öt részre osztom és pihentetem, amíg a töltelékek elkészülnek. Tepsit zsírorom, lisztezem. A tésztát tepsi méretre nyújtom. Az első réteg tésztára kerül a máktöltelé...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: KözepesA lisztet a sót és a zsírt jól elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a langyos cukros tejben felfuttatott élesztőt, tojássárgákat és a tejfölt gyorsan össze dolgozzuk puha tészta lesz, (n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésként a lapokat gyúrjuk össze. Külön a sárga és külön a kakaós lapot annyi tejföllel, hogy jól formázhatók legyenek. 2 kakaós 1 sárga tésztánk lesz. A túrós töltelékhez a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztához a tojásokat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk apránként az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet, a diót, a fahéjat és a reszelt citromhéjat. Mindezeket ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű