55 dkg liszt
30 dkg margarin
2 db tojás sárgája
10 dkg porcukor vagy darált barna cukor
10 dkg méz
1/2 evőkanál szegfűszeg
1/2 evőkanál fahéj
1/2 kiskanál szerecsendió
1/2 kiskanál gyömbér
1 kiskanál sütőpor
4 dkg kakaó
A lisztet összekeverem a porcukorral, fűszerekkel, sütőporral és a kakaóval, majd elmorzsolom a vajjal. A tojássárgákat és a mézet hozzáadva jól összegyúrom. A kész masszát pihentetni kell minimum 3 órát, de legfeljebb 1 napot. Pihentetés után a tésztát kinyújtom 2-3 milliméter vékonyságúra, majd szép karácsonyi formákat szaggatok belőle. Előmelegített sütőben 180-200 fokon 5-6 percig sütöm.
A dióbelet durvára felvágjuk. A tojás fehérjét felverjük habnak, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, pár percig tovább verjük, majd az ecetet is hozzáadjuk és addig verjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítés előtt néhány órával dagasztótálba szitáljuk a lisztet, hogy átvegye a konyha melegét. 3 dl langyos tejben föloldjuk az élesztőt, és a liszt közepébe nyomott mélyedésbe töl...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesBekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütésmódban. Kivajazzuk és lisztezzük a dobozformát. Összekeverjük a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Habosra keverjük a tojásokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, a tejet meglangyosítjuk, és az élesztőt belemorzsoljuk. Kb. 10 percig így hagyjuk, ezalatt kissé felfut. Közben a rumot is meglangyosít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű