Családireceptkönyv.hu

Molnárkalács (keményebb tésztás)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1-kg liszt 20-25-dkg cukor ízlés szerint 2-nagy pohár tejföl , jó minőségű , én a Danone-t használom10-15-dkg. vaj olvasztva ,2-dl.muskotályos bor , 2-3-egész tojás. ezt össze keverni , és kidolgozva sima nem ragacsos tészta legyen . Ha kell hozzá még lehet tenni amit kíván ízlés szerint. A vajat több részletben kell hozzá dolgozni ahogy kívánja !!! Ha jó selymes rugalmas akkor egy zacskóban egy éjszakára a hűtőbe teszem ,hogy össze érjen!! Remélem így már sikerül neked is elkészíteni !!! Ha megakadsz segítek !!!

Molnárkalács (keményebb tésztás)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Diós-aszaltgyümölcsös csirkemell őzgerincformában
Diós-aszaltgyümölcsös csirkemell őzgerincformában

A csirkemellet megmosom, papírtörlővel leitatom róla a felesleges vizet és felkockázom - sózom, borsozom, összekeverem, és megforgatom az 1 evőkanál lisztben. Az aszalt gyümölcsöke...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Karácsonyi Bájgli
Karácsonyi Bájgli

Szépen egymás mellé teszed a sütőpapíros gáz-tepsibe, és bekened tojássárgájával. A szélére ne menjen csak a tetejére. Kitenni levegőre megszárítani.Ha már nem ragad akkor mégegysz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Aszalt szilvás göngyölt pulykamell
Aszalt szilvás göngyölt pulykamell

Az aszalt szilvát a sherryvel leöntjük, és kb. 1 órát hagyjuk állni. A pulykamellet megmossuk, szárazra töröljük, éles késsel úgy vágjuk be, hogy egy nagy húsfelületet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk