menu

Családireceptkönyv.hu

Molnárkalács (keményebb tésztás)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1-kg liszt 20-25-dkg cukor ízlés szerint 2-nagy pohár tejföl , jó minőségű , én a Danone-t használom10-15-dkg. vaj olvasztva ,2-dl.muskotályos bor , 2-3-egész tojás. ezt össze keverni , és kidolgozva sima nem ragacsos tészta legyen . Ha kell hozzá még lehet tenni amit kíván ízlés szerint. A vajat több részletben kell hozzá dolgozni ahogy kívánja !!! Ha jó selymes rugalmas akkor egy zacskóban egy éjszakára a hűtőbe teszem ,hogy össze érjen!! Remélem így már sikerül neked is elkészíteni !!! Ha megakadsz segítek !!!

Molnárkalács (keményebb tésztás)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mézes - narancsos csirke
Mézes - narancsos csirke

A megtisztított, szárazra törölt egész csirkemelleket megsózzuk és bedörzsöljük zúzott fokhagymával. Egy sütőtálat vagy kisebb tepsit vékonyan kivajazunk és belefektetjük...

Elkészítési idő: kb 65 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Taco salátával
Taco salátával

7. Salátás taco – bármilyen saláta mehet bele, pl. görög saláta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sárgabarackos kuglóf
Sárgabarackos kuglóf

A tojásokat kettéválasztjuk, majd a cukorral és a vanília kivonattal fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a tejet, és hozzáforgatjuk a sütőporral és reszelt citromhéjjal elk...

Elkészítési idő: 110 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Töltött káposzta
Töltött káposzta

A töltelékhez valókat (1 - 6. tétel) összegyúrjuk, a fejes káposztáról a leveleket leszedjük, a középső eret a levélről lefaragjuk. A levelekbe kis maroknyi tölteléket teszünk. A l...

Elkészítési idő: 2 - 3 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk