60 dkg Nagyi titka finom liszt
15 dkg porcukor
1 ek kotányi fűszer
20 g szódabikarbóna
20 dkg olvasztott méz
25 dkg vaj v margarin
1 tojás felverve villával
kézzel dagasztani
száraz hozzávalókat alaposan összekeverni majd nedves hozzávalók.
min 1 órát hűtőben pihentetni
A paprikákat 10-15 percre 220 fokos sütőbe tesszük, majd egy tálba szedjük és szorosan lefóliázzuk. Hagyjuk kihűlni. Lehúzzuk a héjukat, kiterítve kicsumázzuk, eltávolítjuk a magok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA malacfejet 2 részre vágassuk el a hentesnél. A körmökkel együtt öblítsük jól le, és ha meg szükséges, tisztítsuk meg. Tegyük a gyömbért, a fokhagymákat, borsot, petrezselymet (sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFenti hozzávalókat összedolgozzuk, utána adunk hozzá 2 evőkanál mézet és összegyúrjuk,3 cl tej, vagy ha a liszt kéri akkor fél decit adunk hozzá. Kb. fél cm vastagra nyújtjuk, kis...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű