60 dkg Nagyi titka finom liszt
15 dkg porcukor
1 ek kotányi fűszer
20 g szódabikarbóna
20 dkg olvasztott méz
25 dkg vaj v margarin
1 tojás felverve villával
kézzel dagasztani
száraz hozzávalókat alaposan összekeverni majd nedves hozzávalók.
min 1 órát hűtőben pihentetni
1. A citrom levét 1,25 dl vízbe facsarjuk, majd a cukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel együtt magas hőfokon felforraljuk. 2. Közben a megmosott körtékből darabonként 7-8 szép s...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA guba elkészítéséhez felkarikázzuk a kifliket, és egy nagyobb műanyag tálba tesszük. Hozzáadjuk a mákot és a reszelt citromhéjat. Az almát meghámozzuk és lereszeljük egy nagyobb l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy edénybe mérjük a gyümölcslevet, hozzáadjuk az agar-agart és a cukrot, majd összekeverjük. Közepes lángon felforraljuk az agar-agaros gyümölcslevet. A formákba öntjük a forró l...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesA tészta elkészítése: A 6 db tojásfehérjét a cukorral felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet és zsemlemorzsát. Tepsiben vagy tepsi hátulján ( kb. 32 * 24 cm ) s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű