menu

Családireceptkönyv.hu

Angus hátszín krémes idényzöldségekkel


Írta:

Elk. idő: 70 perc
Adag: 1 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


220 g marha hátszín (érlelt, Angus hátszín)
2 dl főzőtejszín
1 dl fehérbor
15 gerezd fokhagyma
10 dkg brokkoli
10 dkg kelbimbó
10 dkg sárgarépa
3 dl napraforgó olaj (a konfitáláshoz)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
petrezselyem ízlés szerint (friss)
10 g vaj

Elkészítés:


Krémes zöldségek készítésével kezdem:
A 15 gerezd fokhagymát a zsiradékban lekonfitálom (1óra alatt 110 fokon és szinte kenhető!).
A zöldségeket leblanchirozom sós vízben.
A fehérbort beforralom a felére, hozáöntöm a tejszínt, összeforralom, majd a konfitált fokhagymákkal és fagyos vajkockákkal sűrítem egy botmixer segítségével.
A blanchirozott zöldségeket beleforgatom és míg átmelegszenek sütöm a húst.
A steaket sózom-borsozom, forró serpenyőben kérgezem minden oldalát, majd 100 fokos sütőben 10 percig húzatom, így gyönyörű medium az eredmény. Ha jobban meg akarnánk sütni, amit nem tanácsolok, akkor maximum 15 percig húzassuk! Ezek a paraméterek egy 200-220 g-os steakre vonatkoznak, kisebb hús esetén a húzatási idő csökken.

Angus hátszín krémes idényzöldségekkel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Flódni 1.
Flódni 1.

flódni tésztájához a lisztet, tojásokkal, vajjal és a borral, pici sóval összedolgozom, hűtőben pihentetem. Pihentetés után öt részre osztom mindegyiket vékonyan kinyújtom a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bőrös malaccomb rozmaringgal
Bőrös malaccomb rozmaringgal

A comb bőrét kicsit be lehet kockázni. A fűszereket összekeverjük, és a hús mindkét oldalát jól bedörzsöljük. Érdemes előző nap előkészíteni, hogy jól átjárja a fűszerkeverék. O...

Elkészítési idő: 200 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mézeskalács
Mézeskalács

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
Hamis Wellington pulyka
Hamis Wellington pulyka

A pulykamellet felszúrom, megtöltöm a sajtkeverékkel, és fogpiszkálóval összetűzöm a végeit. Átpirítom a külsejét, majd sütőbe elősütöm. Fóliába csomagolom és kihűtöm. . Ha kihűl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk