Családireceptkönyv.hu

Angus hátszín krémes idényzöldségekkel


Írta:

Elk. idő: 70 perc
Adag: 1 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


220 g marha hátszín (érlelt, Angus hátszín)
2 dl főzőtejszín
1 dl fehérbor
15 gerezd fokhagyma
10 dkg brokkoli
10 dkg kelbimbó
10 dkg sárgarépa
3 dl napraforgó olaj (a konfitáláshoz)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
petrezselyem ízlés szerint (friss)
10 g vaj

Elkészítés:


Krémes zöldségek készítésével kezdem:
A 15 gerezd fokhagymát a zsiradékban lekonfitálom (1óra alatt 110 fokon és szinte kenhető!).
A zöldségeket leblanchirozom sós vízben.
A fehérbort beforralom a felére, hozáöntöm a tejszínt, összeforralom, majd a konfitált fokhagymákkal és fagyos vajkockákkal sűrítem egy botmixer segítségével.
A blanchirozott zöldségeket beleforgatom és míg átmelegszenek sütöm a húst.
A steaket sózom-borsozom, forró serpenyőben kérgezem minden oldalát, majd 100 fokos sütőben 10 percig húzatom, így gyönyörű medium az eredmény. Ha jobban meg akarnánk sütni, amit nem tanácsolok, akkor maximum 15 percig húzassuk! Ezek a paraméterek egy 200-220 g-os steakre vonatkoznak, kisebb hús esetén a húzatási idő csökken.

Angus hátszín krémes idényzöldségekkel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tippek és trükkök bejglisütéshez
Tippek és trükkök bejglisütéshez

Érdemes először a töltelékeket elkészíteni, hogy mire töltésre kerül a sor, teljesen kihűljenek. Ez ugyanis nagyon fontos, mert ha meleg, túl cukros és/vagy lágy a töltelék, akkor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Mézeskalács, bögrés
Mézeskalács, bögrés

1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikró...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Zongorabillentyü
Zongorabillentyü

A darált diót összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, az őrölt fahéjjal, és a reszelt citromhéjjal, majd hozzáadjuk a villával felvert tojást és gyors mozdulatokkal össze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk