125 g vaj,
70 g cukor,
50 g darált mandula,
250 g liszt,
1 tojás,
2 teáskanál fahéj,
½ teáskanál őrölt kardamom
½ teáskanál őrölt szegfűszeg,
1 csipet szerecsendió,
1 csipet só.
A tésztához valókat összegyúrjuk és fóliába téve 1 órára a hűtőbe tesszük.
Meglisztezett munkafelületen kinyújtjuk és formákat szaggatunk , majd 180 fokra előmelegített sütőben 10perc alatt arany barnára sütjük. Amennyiben van speculatius keksz formánk, akkor a tésztát abba nyomkodjuk.
A hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük. Hűtőbe rakjuk akár egy éjszakára pihenni. Szaloncukor alakúra formáljuk. (Jól használható a szilikonos jégkockatartó.) A bevonathoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTészta: 7 dkg kókuszliszt2,5 dkg gesztenyeliszt és 2,5 dkg makadámliszt /a makadám helyett jó a mandulaliszt, de akár a szezám is/5 evőkanál útifű maghéj (aki nem bírja, annak c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. A tepsire zsírpapírt teszünk. Egy edényben fehéredésig kikeverjük a vajat a cukorral. Belekeverjük a tojássárgáját, a vaníliát és a sót, utoljára...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az őzgerincformákat kivajazzuk és lisztezzük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a vizet és olajat is hozzáadjuk, utoljára pedig a süt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű