♥ TÉSZTA
6 tojás
6 evőkanál porcukor
1 dl olaj
4 evőkanál liszt
2 evőkanál keserű kakaó
fél csomag sütőpor
♥ CSOKIKRÉM:
1 dl tej
2 db tojássárgája
140 g cukor
1 ek kávé
2 ek keserű kakaó
1/2 kanál liszt
200 g margarin
♥ GESZTENYÉS TÖLTELÉK:
50 dkg gesztenyemassza
24 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 dl rum
Ez a mennyiség elég egy 33 x 38 cm-es tepsihez. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a kakaót, az olajat, majd adunk hozzá két kanál kemény habbá vert tojásfehérjét. Ezzel lazítjuk a tojássárgás masszát. Utána hozzá keverjük óvatos mozdulatokkal a többi fehérjét.
Az egész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 160 fokon Kb 30-35 perc alatt készre sütjük. Nedves konyharuhára borítjuk és szorosan feltekerjük, majd így hagyjuk hűlni.
Elkészítjük kívülre a bevonót. A hozzávalókat egy tálban kis lángon állandóan kevergetve sűrűre főzzük, majd hűvös helyen kihűtjük. Ha kihűlt robotgép segítségével hozzákeverjük a margarint.
A gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, és a puha vajjal, cukorral és a rummal összegyúrjuk és kész is. Elővesszük a piskótatekercset kitekerjük a konyharuhából és betöltjük jó vastagon a gesztenyés krémmel.
Feltekerjük és a tálca méretéhez igazítva méretre vágjuk. Nekem kisebb tálcám volt, mint amekkorára a tekercs készült így levágtam a felét és azt is ferdén elvágtam úgy tettem a két oldalához.
A két kisebb darabot félretettem és bekentem a középső törzset csokikrémmel. Miután megvolt visszatettem a két kisebb darabot és azt is bekentem csokikrémmel. Villával csíkokat húztam bele és fehér, piros, zöld fondanból készített téli szimbólumokkal díszítettem.
Előmelegítjük a sütőt 175 °C- ra. Felkockázzuk a vajat – egy kockát belőle felhasználunk a tortaforma kikenéséhez. Egy kis edényben, alacsony hőmérsékleten (vagy egy pohárban a mik...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű1. A mézet és a mézeskalács fűszerkeveréket összeforraljuk (mellette állva, mert gyorsan forr). A tűzről levéve beletesszük a vajat, és addig kevergetjük, amíg teljesen elolvad. 2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a felkockázott margarinnal elmorzsoljuk úgy, hogy ne maradjanak benne nagyobb vajdarabok. Hozzáadjuk a porcukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a vaníliás porcukrot, a sót,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűgyüjteni a fehérjét
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű