2 tojás, 20 dkg finomra darált mandula, 10 dkg durvára vágott mandula, 10 dkg barna cukor, 10 dkg mazsola, 10 dkg apróra vágott kandírozott narancshéj, 1/2 kávéskanál őrölt fahéj, 1/4 kávéskanál őrölt szegfűszeg, néhány csepp mandulaaroma, néhány csepp rumaroma
A díszítéshez:
olvasztott csokoládé, szórócukor
A tojást habosra keverjük a cukorral. Belevegyítjük a fűszereket, az aromákat, majd hozzáadjuk a mandulát, a mazsolát és a narancshéjat is.
Az így kapott masszából vizes kézzel nagyobb diónyi golyókat formázunk, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatunk. A tetejüket enyhén lenyomjuk.
A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük. Végül olvasztott csokoládéval és szórócukorral díszítjük.
Tipp:
mandula helyett dióval is elkészíthető. Ha tudatosan odafigyelünk az aromák és a szórócukor összetételére, a sütemény gluténmentes, tejmentes csokoládéval
vagy díszítés nélkül pedig tejmentes lesz.
Főzz le 8 teáskanál ömlesztett teát 1,5 l vízben egy fazékban. Ezután tisztítsd meg és vágd fel az almát, körtét, narancsot és citromot. Tedd a fazékba és főzd alacsony lángon nagy...
Elkészítési idő:A töltelék hozzávalóit tedd egy lábasba, és folyamatos kevergetés mellett melegítsd fel. Így intenzívebb lesz az íze. Nem kell főzni, lényeg, hogy az alma is engedje ki a levét ren...
Elkészítési idő:A tojásokat kettéválasztjuk, majd a cukorral és a vanília kivonattal fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a tejet, és hozzáforgatjuk a sütőporral és reszelt citromhéjjal elk...
Elkészítési idő: 110 perc1. A kiolvasztott gesztenyemasszát a tej kivételével az összes hozzávalóval egy tálban összekeverjük, végül annyi tejet adunk hozzá, hogy egy ne ragacsos, de jól formázható masszát...
Elkészítési idő: