50 dkg sima liszt
30 dkg margarin
1 tojássárgája
tejföl
só
Töltelék:
25 dkg darált dió
12 dkg porcukor
pici fahéj
kevés tej
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, pici sót és annyi tejfölt amennyit felvesz. Összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, dióval töltjük és kiflikké alakítjuk. Sütése: előmelegített sütőben 15-20 perc takarékláng. Porcukorba forgatva fogyasztjuk.
http://extremesilverblog.com/hu/receptek/omlos-hazi-dios-kifli-es-meg-keleszteni-sem-kell-raadasul-nagyon-egyszeru-recept
Előző nap beáztatjuk a pulykát (Ehhez egy nagy fazék szükséges). Az üres fazékba beleszórjuk a sót, hozzáöntünk 4 dl vizet, és mérsékelt tűzön addig keverjük, amíg a s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a töltelékeket. Mákos töltelék: A mákot a 9 dkg cukorból elvett néhány kanál cukorral kávédarálón ledaráljuk. A maradék cukorból a vízzel szirupot főzünk, majd hozzá...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: KözepesA pizzatésztához az élesztőt elmorzsoljuk a langyos vízben, hozzáadjuk a sót és az olajat, majd összedolgozzuk a liszttel és megdagasztjuk. Letakarjuk és fél órát kelni hagyjuk. H...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A hozzávalókból lágy tésztát készítünk, és molnárkalács sütőben kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű