50 dkg sima liszt
30 dkg margarin
1 tojássárgája
tejföl
só
Töltelék:
25 dkg darált dió
12 dkg porcukor
pici fahéj
kevés tej
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, pici sót és annyi tejfölt amennyit felvesz. Összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, dióval töltjük és kiflikké alakítjuk. Sütése: előmelegített sütőben 15-20 perc takarékláng. Porcukorba forgatva fogyasztjuk.
Először is melegítsd elő a sütőt 220 fokra. Készítsd elő a kacsamellet: tisztítsd meg ha szükséges (csak a színhús és a bőre maradjon), vágd be éles késsel a bőrét keresztbe, de v...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA tésztához összedolgozzuk a lisztet a vajjal/margarinnal, a zsírral és a sóval (nagyobb űrtartalmú aprítógépben néhány pörgetés az egész!). A tejet meglangyosítjuk, hozzáadunk 1...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A megpucolt zöldségeket vágjuk fél karikára, a hagymát apróra. Kevés olajon a hagymát üvegesre pároljuk, sózzuk és borsozzuk. Adjuk hozzá a zöldségeket, pár percig pirítsuk, maj...
Elkészítési idő: 35 min Nehézség: KönnyűA szoba-hőmérsékletű vajat és a cukrot, verd habosra robotgéppel. Egyenként add hozzá a tojásokat is, majd a tejet, a mézet, és a reszelt narancshéjat. A lisztet szitáld tálba, kev...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes