menu

Családireceptkönyv.hu

Szamos bejgli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


HOZZÁVALÓK: 1200g liszt, 235g sertészsír, 235g vaj, 14g só, 26g élesztő, 5 tojás sárgája, 240g tej, 120g porcukor
DIÓTÖLTELÉK: 1200g dió, 200g morzsa, 580g cukor, 100g méz, 150g mazsola, 150g narancshéj, 20g reszelt citromhéj, 8g őrölt fahéj, 485g víz, 135g narancsszirup
KENŐTOJÁS: 50g egész tojás (1 egész tojás és 2 db sárgája), 40g tojássárgája

Elkészítés:


ELKÉSZÍTÉS: Először a bejgli töltelékét kell elkészíteni. A vizet a narancssziruppal feltesszük a tűzhelyre, majd az összes fűszert beletesszük a cukorral és a mézzel együtt. Mikor forrni kezd, akkor keverjük hozzá a darált diót és a morzsát. Ha a töltelék kihűlt, 340g-os darabokba kimérjük, folpakkal letakarva hűtőben tároljuk.
A tésztához a receptben szereplő anyagokat összegyúrjuk, majd 200g-os darabokra felosztjuk, felgömbölyítjük. Rövid pihentetés után a tésztát vékonyra kinyújtjuk, és az előre kimért tölteléket egyenletesen ráterítjük. A tésztát a töltelékkel felcsavarjuk, majd sütőlemezre felrakva, tojással bekenjük.
Ha a bekent bejglin kenőtojás rászáradt, újból átkenjük azt. Mielőtt a sütőbe tesszük hurkapálcikával (nem villával) megszurkáljuk, hogy a gőzök el tudjanak távozni. Újbóli száradás után 180 ˚C-on kb. 40-50 percig sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bögrés mézeskalács
Bögrés mézeskalács

A száraz alapanyagokat, tehát a lisztet, cukrot, fűszert és a szódabikarbónát összekeverjük egy nagyobb tálban. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott vajat, a tojást és a mézet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Brokkolis,répás,húsos ropogós
Brokkolis,répás,húsos ropogós

Az összes burgonyát megmossuk, sós vízben, héjában megfőzzük. A brokkolit szintén megfőzzük. A répát meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk és kevés vízben szintén megfőzzük. A zöl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Áfonyás lilakáposztasaláta hátszíncsíkokkal
Áfonyás lilakáposztasaláta hátszíncsíkokkal

A hátszínt besózzuk, kevés zsiradékon hirtelen megpirítjuk. Szép, piros kérget sütünk rá. A húst ezután áttesszük egy tűzálló tálba és a forró (200 fokos)sütőben körülbelül 15 perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fehércsokis-pisztáciás-aszalt áfonyás fudge
Fehércsokis-pisztáciás-aszalt áfonyás fudge

a csokit apróra törjük, majd vízgőz fölött felolvasztjuk, beleszórjuk a sót, hozzáadjuk a sűrített tejet és beleszórjuk a pisztáciát és az aszalt áfonyát, jól elkvererjük. Sütőpapí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk