menu

Családireceptkönyv.hu

Szaloncukor – diós-narancsos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg dió
10 dkg kókuszreszelék
50 dkg mazsola
1 narancsból nyert narancshéj (reszelve)
1 fél narancsból nyert narancslé
1 kk fahéj
30 dkg étcsokoládé (min. 70%-os)

Elkészítés:


Mosd meg a mazsolát. Ezután áztasd bele 5-7 percre forró vízbe. Majd daráld le a diót. Öntsd bele egy tálba a kimért kókuszreszeléket, majd tedd hozzá a diót, a narancshéjat, a narancslevet és a fahéjat. Szűrd le a mazsolát, majd préseld le egy botmixerrel. Ezután öntsd hozzá a mazsolát a diós mixhez és keverd össze. Ha túl száraz a keverék, adhatsz hozzá még narancslevet.
Egy méretesebb tepsibe teríts szilikonos sütőpapírt, és gyúrj a keverékből egyforma méretű szaloncukrokat. Majd tedd rá ezeket a sütőpapírra. Hagyd állni egy száraz hűvös helyen egy éjszakán át, hogy megszikkadjanak. Másnap olvassz fel csokoládét gőz felett, majd óvatosan (villával vagy fogpiszkolóval) forgasd meg benne a szaloncukrokat, úgy, hogy minden részükre jusson csoki. Csepegtesd le a felesleges csokoládét, majd helyezd vissza (finom mozdulatokkal, hogy ne érje kár) a szaloncukrokat a sütőpapírra. Végül tedd hűtőbe az elkészült darabokat, hogy megdermedjenek.

Szaloncukor – diós-narancsos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Habcsók
Habcsók

1db tojásfehérjéhez 10 dkg porcukor teszünk és gőz felett csípősre melegítjük. (azt jelenti, hogy ha beletesszük az ujjunkat, megcsípi a meleg) Ha levesszük a gőzről hozzákeverünk...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Fűszeres mézes puszedli
Fűszeres mézes puszedli

A tésztához A margarint, mézet felolvasztjuk. A 3 tojássárgáját összekeverjük a porcukorral, a fél citrom levével és az egész citrom héjával, a narancs héjával meg a tejföllel....

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zserbó
Zserbó

1. Az élesztőt langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatom. A lisztet a zsiradékkal elmorzsolom, hozzáöntöm a megkelt élesztőt a tejjel, a cukrot, a tojást, sót, a csipetn...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sajttal és almával töltött pulykamell
Sajttal és almával töltött pulykamell

1.) A húst megmossuk, felül egyik oldalon bevágjuk, majd alul a másik oldalon bevágjuk, hogy lappá nyithassuk. Besózzuk, borsozzuk, jól bekenjük zúzott fokhagymával. 1 nap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk