Családireceptkönyv.hu

Szaloncukor – diós-narancsos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg dió
10 dkg kókuszreszelék
50 dkg mazsola
1 narancsból nyert narancshéj (reszelve)
1 fél narancsból nyert narancslé
1 kk fahéj
30 dkg étcsokoládé (min. 70%-os)

Elkészítés:


Mosd meg a mazsolát. Ezután áztasd bele 5-7 percre forró vízbe. Majd daráld le a diót. Öntsd bele egy tálba a kimért kókuszreszeléket, majd tedd hozzá a diót, a narancshéjat, a narancslevet és a fahéjat. Szűrd le a mazsolát, majd préseld le egy botmixerrel. Ezután öntsd hozzá a mazsolát a diós mixhez és keverd össze. Ha túl száraz a keverék, adhatsz hozzá még narancslevet.
Egy méretesebb tepsibe teríts szilikonos sütőpapírt, és gyúrj a keverékből egyforma méretű szaloncukrokat. Majd tedd rá ezeket a sütőpapírra. Hagyd állni egy száraz hűvös helyen egy éjszakán át, hogy megszikkadjanak. Másnap olvassz fel csokoládét gőz felett, majd óvatosan (villával vagy fogpiszkolóval) forgasd meg benne a szaloncukrokat, úgy, hogy minden részükre jusson csoki. Csepegtesd le a felesleges csokoládét, majd helyezd vissza (finom mozdulatokkal, hogy ne érje kár) a szaloncukrokat a sütőpapírra. Végül tedd hűtőbe az elkészült darabokat, hogy megdermedjenek.

Szaloncukor – diós-narancsos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karácsonyi mézes szelet
Karácsonyi mézes szelet

1. A lapokhoz a vajat a cukorral, a mézzel, a tojással és a tejjel gőzfürdőben, állandó kavarás mellett melegítjük, amíg a cukor elolvad, majd hozzákeverjük a szódát. 2. A liszth...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Liége-i gofri - Lila füge: Havas Dóra
Liége-i gofri - Lila füge: Havas Dóra

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos vízben, tejben, barnacukorral. 5-6 perc elteltével beleszórjuk a fele lisztet, a tojást, a vaníliakivonatot, a sót és a vajat, majd dagasztani ke...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemell kicsit másképp
Csirkemell kicsit másképp

A hozzávalókat darabokra vágjuk ízlés szerint sózzuk borsozzuk ,egy tálban jól összekeverjük,a tojásokat felverjük a tejföllel és azt is hozzákavarjuk. Egy kalácstepsit (11 x 30 c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült kacsamell (Szilágyi Balázs)
Sült kacsamell (Szilágyi Balázs)

Először is melegítsd elő a sütőt 220 fokra. Készítsd elő a kacsamellet: tisztítsd meg ha szükséges (csak a színhús és a bőre maradjon), vágd be éles késsel a bőrét keresztbe, de v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk