Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Bejgli


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Adag: 8 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta: 1 kg finomliszt
20 dkg vaj
8 dkg porcukor
1 dkg élesztő
2 db tojás
1 teáskanál só
2 dl tej

Máktöltelék: 40 dkg őrölt mák
30 dkg cukor
1 evőkanál lekvár
fahéj, mazsola, vaníliás cukor, citromhéj ízlés szerint
2 dl tej

Diótöltelék: 40 dkg őrölt dió
30 dkg cukor
fahéj, mazsola, vaníliás cukor, citromhéj ízlés szerint
2 dl tej

Elkészítés:


A lisztet, vajat és a porcukrot elmorzsoljuk. Az élesztőt felfuttatjuk egy kis tejben a cukorral, majd hozzáadjuk a lsizthez. Beletesszük a tojást, a sót, és összegyúrjuk. A tésztát 6 felé osztjuk , kis cipókat készítüünk és hideg helyre tesszük pár órára. Közben elkészítjük a tölteléket. A mákot és a diót elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a fűszereket, majd leforrázzuk a tejjel. Kikeverjük, hagyjuk teljesen kihűlni. 3 mákos és 3 diós bejglit készítünk.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, rákenjük a tölteléket, majd a széleit behajtjuk, és feltekerjük. Tepsibe rakjuk, lekenjük tojássárgával. Meleg helyen pihentetjük fél órát, majd lekenjük tojásfehérjével. Fél órát hideg helyen pihentetjük. Majd megszurkáljuk fogpiszkálóval és előmelegített sütőben 180-190 fokon készre sütjük.

Bejgli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Bécsi kocka
Bécsi kocka

A tésztához a tojás kivételével minden hozzávalót egy tálban összemorzsolunk, és a tojás hozzáadásával tésztát gyúrunk belőle. Két részre osztjuk, és mindkettőből fél cm vastag tég...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Aszalt gyümölcsös, májas csirkemell
Aszalt gyümölcsös, májas csirkemell

Elkészítés A csirkemelleket előbb félbe, majd lapjában 5-6 vékony szeletre vágjuk. A májat megtisztítjuk, a fokhagymát lereszeljük. A húst a fokhagyma felével jól záródó dobozba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mákos kalács 1.
Mákos kalács 1.

Tészta: A tejben felolvasztom a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beleteszem a cukrot, majd az élesztőt belemorzsolom és hagyom felfutni. A liszthez hozzáadom a sót, majd hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsvéti Sonkás-tojásos alagút
Húsvéti Sonkás-tojásos alagút

A tojásokat keményre főzünk.Ha kihűlt, megpucoljuk.A franciasaláta alapot megfőzzük,majd kihűtjük.A savanyú uborkát és az almát apró darabokra vágunk, és a franciasaláta alaphoz ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk