Tészta
20 dkg. liszt
5 dkg porcukor
5 dkg. Rama
1 tojás
1 ek. kakaópor
pici só
1 kk. szalalkáli
1 dl tej
Krém
5 dl. tej
4 púpos ek. liszt
25 dkg. Rama
25 dkg. porcukor
1 cs. vaníliás cukor
Szükséges még
20 db. babapiskóta (kb)
1 dl. rum vagy rum aroma
A tészta hozzávalóiból két lapot sütünk.
A lisztet a tejben sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
A Ramát a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt, főzött krémet és a vaníliás cukrot.
Megkenjük az egyik lapot a krém felével, rárakjuk a rumba - rum aromában megforgatott babapiskótát, majd a krém másik felét.
Befedjük a második tésztalappal.
Másnap szeleteljük, porcukorral meghintve tálaljuk.
A ganache felét hűtőbe tesszük. Pici kanállal golyókat formázunk belőle, sütőpapírra tesszük. 5 percre a mélyhűtőbe tesszük. Gömbformára gyúrjuk, belehempergetjük darabolt tortad...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűTésztát dagasztani, félóra kelesztés. A kinyújtott tészta tetejére fél kg túró,egy vaníliás cukor, két tojás,mazsola,cukor és két kanál tejföl keveréke kerül, a tetejét őrölt fahé...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézFür die Kaffee Kekse alle Zutaten zu einem glatten Teig verarbeiten, zu einer Kugel formen, mit Frischhaltefolie abdecken und 30 Minuten im Kühlschrank rasten lassen. Den Teig auf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tejet csipet sóval felteszem forrni. Ha már melegszik, hozzáadom a vajat és a cukrot. Ha pedig már forró, de még nem forr, hozzáadom a búzadarát, és a kókuszreszelék...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű