Hozzávalók:
- 1.5 dl méz
- 2 dl víz
- 2 csapott tk. zselatin
- csipet só
- 2 ek. citromlé
- bambuszrost liszt a forgatáshoz
- opcionális: természetes ételszínező (céklapor, gránátalmalé, meggylé, stb.)
A méz mennyisége miatt erősen kompromisszumos édesség, én azonban az adventi időszakban 1-2 darabot igenis bevállalok, a mézeskaláccsal együtt – a hedonizmus oltárán áldozva :D
Egyébként eléggé kiadós mennyiség, szóval sokfelé oszlik a méz, ezt mindenki maga tudja, kinek – kinek mennyi fér bele.
Fél dl vízben feloldjuk a zselatint és félretesszük.
Egy kisebb lábasba öntjük a maradék vizet, a sót, a mézet és a citromlevet, majd kis lángon melegíteni kezdjük, folyamatosan kevergetjük.
Mielőtt forrni kezd, hozzáadjuk a vízzel elkevert zselatint és legalább langyosra hűtjük.
Egy magas falú tálba öntjük, kézi mixerrel habosra keverjük és szilikonos formákba, vagy sütőlappal bélelt tepsibe öntjük.
A sütőlapot feltétlen kenjük ki alaposan kókuszolajjal, hogy biztosan ne ragadjon bele!!
Pár órát pihentessük a hűvösön, ezután vizes késsel tudjuk szeletelni.
Bambuszrost lisztbe forgatjuk.
Puncs máz: 40 dkg porcukor, 6-7 EK forró víz, 2 EK olvasztott zsíros margarin, pici piros ételfestét és egy kis puncs aróma. Mixerrel szétt keverem s rá símitom a sütire. 30x40 gáz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírt elmorzsoljuk a lisztel a többi hozzávalókat hozzáadom,végén a tejet annyit,hogy könnyen formázható legyen,egy órát pihentessük a hűtőbe .Dió nagyságú golyókat formálunk bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-előbb elkészítjük a krémet -ehhez a tejben elkeverjük a pudingot ,hozzáadjuk a cukrot és sűrűre főzzük -amikor a puding megfőtt félrevesszük a tűzhelyről, belekeverjük a kókusz...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KözepesA piskóta 5 tojásból bambuszrost lisztes verzió (nem kell magasnak lennie, én a gáztepsiben sütötte), amit kb 4*3 cm-es darabokra csíkoztam és vaníliaaromás tejben(mandulatej, lakt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz