Hozzávalók:
- 1.5 dl méz
- 2 dl víz
- 2 csapott tk. zselatin
- csipet só
- 2 ek. citromlé
- bambuszrost liszt a forgatáshoz
- opcionális: természetes ételszínező (céklapor, gránátalmalé, meggylé, stb.)
A méz mennyisége miatt erősen kompromisszumos édesség, én azonban az adventi időszakban 1-2 darabot igenis bevállalok, a mézeskaláccsal együtt – a hedonizmus oltárán áldozva :D
Egyébként eléggé kiadós mennyiség, szóval sokfelé oszlik a méz, ezt mindenki maga tudja, kinek – kinek mennyi fér bele.
Fél dl vízben feloldjuk a zselatint és félretesszük.
Egy kisebb lábasba öntjük a maradék vizet, a sót, a mézet és a citromlevet, majd kis lángon melegíteni kezdjük, folyamatosan kevergetjük.
Mielőtt forrni kezd, hozzáadjuk a vízzel elkevert zselatint és legalább langyosra hűtjük.
Egy magas falú tálba öntjük, kézi mixerrel habosra keverjük és szilikonos formákba, vagy sütőlappal bélelt tepsibe öntjük.
A sütőlapot feltétlen kenjük ki alaposan kókuszolajjal, hogy biztosan ne ragadjon bele!!
Pár órát pihentessük a hűvösön, ezután vizes késsel tudjuk szeletelni.
Bambuszrost lisztbe forgatjuk.
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk annyi tejföllel, hogy jól gyúrható legyen, majd 4 lapot sütünk belőle. A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük. A tejből a cukorral...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA liszthez hozzákeverjük a sütőport, majd beletesszük a tojásokat, a cukrot, az olajat és a joghurtot. Az egészet alaposan összekeverjük. A tésztamasszát egy 20 x 36 cm-es, sütőpa...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KözepesAz egyik narancs és a citrom héját lereszeljük. A narancsokat meghámozzuk, először félbe-, majd kockákra vágjuk, egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a citrom levét, a cukrot és a vaníli...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a tésztához a lisztet szódabikarbónával, cukorral, tojással, sóval és vajjal. Kétfelé vesszük a masszát. Hozzágyúrjuk az egyikhez a kimaradt kakaót. Minimum 1 órára h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű