50 dkg liszt
7 tojássárgája
só
3 dkg élesztő
3 dkg porcukor
2,5 dl tej
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
20 dg darált dió, vagy mandula
1/2 kiló lisztből, 7 tojássárgájával, kis sóval, 3 deka, kevés tejbe áztatott élesztővel, 3 deka porcukorral, kb. 2,5 deci tejjel rétestészta keménységű tésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk, s fél óráig meleg helyen pihentetjük. Most vékonyra kinyújtjuk és megkenjük 20 deka habosra kevert vajból, 20 deka porcukorból és 20 deka őrölt mandulából vagy dióból készült töltelékkel. Összesodorjuk, 2 ujjnyi széles szeleteket vágunk belőle. Ezeket lefektetve kilisztezett tepsibe rakjuk és pihentetjük, míg jól megkelnek. Most beletesszük jó forró sütőbe és egyenletes, elég erős tűznél megsütjük. Mikor már félig megsült, meglocsoljuk 2 deci rumos tejszínnel vagy nyers édes tejjel.
A lisztet morzsoljuk el a vajjal. A tejet picit melegítsük fel, hogy langyos legyen, tegyünk bele 1-2 teáskanál cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Ha megdagadt az élesztő,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lapok A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét pici sóval kemény habbá, a sárgáját az édesítővel fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a kakaót az egyik laphoz, a kókuszt a másik laph...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük. A lisztet, kakaóport, sütőport beleszitáljuk a masszába, simára keverjük. Tortaformában megsütjük, kihűtjük. Krém...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű