Családireceptkönyv.hu

Kanonok lepény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1/2 kg liszt
2 evőkanál fagyos zsír
1 csomag sütőpor
25 deka cukor
2 egész tojás
1 citrom reszelt héja
tej
mogyoró, vagy dió
barackíz

Elkészítés:


1/2 kg lisztet 2 evőkanál fagyos zsírral, 1 csomag sütőporral, 25 deka cukorral, 2 egész tojással, 1 citrom reszelt héjával és annyi tejjel, hogy könnyen dolgozható legyen, jól összegyúrunk.

A tészta egyik felét tepsibe téve barackízzel vastagon megkenjük és őrölt mogyoróval (dióval)beszórjuk. Másik felét ráhelyezve tojással kenjük meg s szintén mogyoróval hintjük be. Közepes tűznél világosra sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


A dióba nem kell cukor

Kanonok lepény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tiramisu egyszerűen
Tiramisu egyszerűen

1. A mascarpone krémet tegyük egy nagy keverőtálba, adjuk hozzá a porcukrot és a tojások sárgáját. A fehérjéket robotgéppel verjük kemény habbá. Ezután keverjük össze (akár a robo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Rákóczi túrós
Rákóczi túrós

A tésztához a lisztet kimérem, a sütőporral és a sóval elkeverem. Hozzáadom a cukrot, majd a darabokra vágott hideg vajat, alaposan összemorzsolom. Amikor elkészült a morzsa, akkor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kelt kuglof
Kelt kuglof

Az élesztőt kevés langyos tejben egy tk. cukorral felfuttatom, majd a többi hozzávalóval lágy, fánktészta szerű kelt tésztát dagasztok. Mikor kész kettéveszem, majd a felébe beledo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk