1/2 kg liszt
2 evőkanál fagyos zsír
1 csomag sütőpor
25 deka cukor
2 egész tojás
1 citrom reszelt héja
tej
mogyoró, vagy dió
barackíz
1/2 kg lisztet 2 evőkanál fagyos zsírral, 1 csomag sütőporral, 25 deka cukorral, 2 egész tojással, 1 citrom reszelt héjával és annyi tejjel, hogy könnyen dolgozható legyen, jól összegyúrunk.
A tészta egyik felét tepsibe téve barackízzel vastagon megkenjük és őrölt mogyoróval (dióval)beszórjuk. Másik felét ráhelyezve tojással kenjük meg s szintén mogyoróval hintjük be. Közepes tűznél világosra sütjük.
A dióba nem kell cukor
Kimérjük egy tálba a meleg vizet, feloldjuk benne a mézet, majd belemorzsoljuk az élesztőt és kicsit megkeverjük. Egy nagyobb tálba mérjük a lisztet, adunk hozzá egy csipet sót, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A tojásokat kikeverjük a vajjal és a cukorral. 2. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet. 3. A banánt villával összetörjük, és a citrom levét belefacsarjuk. 4. Az egészet ös...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. 2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, sót, puha vajat, cukrot, tojást, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot). Fokoz...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összeturmixoljuk, és pár percet állni hagyjuk, hogy az útifűmaghéj megszívja magát. Majd gofrisütőben kisütjük. Lekrvárral tálaljuk, de önmagában is szivesen eszeget...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű