A Tésztához
240 g Koronás Porcukor
480 g vaj
720 g búzaliszt
4 db tojássárgája
2 db citrom reszelt héja
2 teáskanál sütőpor
A Töltelékhez
2000 g túró
300 g Koronás Kristálycukor
160 g búzadara
0 vaníliás cukor
80 g mazsola
4 db citrom reszelt héja
A Tetejére
4 db tojás
A tészta hozzávalóit tésztává gyúrjuk. A tészta felét kinyújtjuk. Egy kb. 20x18 cm-es magas peremű tepsi aljába terítve elősütjük 200 C-on kb. 8-10 perc alatt. Szép világos aranybarnának kell lennie. Eközben a töltelék hozzávalóit egy tálba mérjük és alaposan összegyúrjuk. Amikor a tészta alja kisült és kihűlt, egyenletesen elterítjük rajta a tölteléket. A tészta megmaradt felét kinyújtjuk, és befedjük vele. Egy villával becsíkozzuk, megszurkáljuk, majd egy egésztojással lekenjük a tetejét, és 180 C-os sütőben légkeverés nélkül készre sütjük kb. 50 perc alatt. Kihűlés után szeleteljük.
a tepsi mérete ennél az adagnál gáztepsi méret .
A kókuszkrémet, a kókuszzsírt és a konyakot forrald össze, majd tördeld bele a csokoládét: ha megolvadt, dolgozd jól össze. Végül keverd bele az aszalt és konyakba áztatott meggye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat (a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót) a robotgép keverőtáljába tesszük és belekockázzuk a jéghideg vajat, morzsás állagúra keverjük (ezt kézzel is lehet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk. A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket habbá verjük, hozzá keverjük a porcukrot és gőz fölött sűrűsödésig verjük. Utána hozzákeverjük a darált diót is. Nudlikat formázunk belőle, beleforgatjuk a durvár...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz