Kekszhez:
25 dkg extra finom liszt
1 e.k. instant kávé
10 dkg porcukor
10 dkg hideg vaj
1 tojás
csipetnyi só
Töltelékhez:
25 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
1/2 vaníliarúd
1 e.k. cukrozatlan kakaópor
A keksz hozzávalóit összegyúrjuk vagy késes robotgépben összedolgozzuk, folpackba csomagoljuk, és legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük. Ezután enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, és nagyjából 3 mm vastagra nyújtjuk.
A lisztbe mártott kekszformát szaggatunk. Mindet sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 160 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt készre sütjük. Mielőtt leszedjük őket a tepsiről, hagyjuk hűlni 2-3 percig.
Amíg sülnek a kekszek, elkészítjük a tölteléket. A krémsajtot keverjük a porcukorral és a vanília kikapart magjaival.
Habzsákba vagy erős uzsonnás tasak egyik végébe szedjük.
A kihűlt kekszeket megtöltjük a krémmel, megszórjuk egy kevés kakaóporral, és összeragasztjuk. Simán is hagyhatjuk, ha úgy jobban tetszik. Jól záró műanyag dobozban hűtőbe tesszük fogyasztásig.
Daráld le apróra a kókuszreszeléket és öntsd bele egy nagy keverőtálba. Majd add hozzá a többi hozzávalót is (a durvára darált magot ha lehet előtte pirítsd meg kicsit serpenyőben,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1/2 kiló lisztből, 7 tojássárgájával, kis sóval, 3 deka, kevés tejbe áztatott élesztővel, 3 deka porcukorral, kb. 2,5 deci tejjel rétestészta keménységű tésztát gyúrunk. Jól kidolg...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesFőzzük le a kávét és hagyjuk kihűlni. A krémhez a kávét keverjük össze a rummal és a cukorral, majd adjuk hozzá a tejszínt. Habverővel verjük fel, majd kanállal óvatosan keverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű