egy 24 x 38 cm-es tepsihez
Tésztához:
25 dkg puha margarin
20 dkg porcukor
5 tojás sárgája
csipet só
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
Töltelékhez:
2 csomag puncs ízű pudingpor
8 csapott evőkanál kristálycukor
5 dl tej
450 g tejföl
5 tojás fehérje
1/2 citrom reszelt héja
1 tk rum vagy rumaroma
Tetejére:
porcukor
Először a szokott módon sűrű pudingot főzünk, majd még forrón hozzákeverjük a tejfölt. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és a tejfölös pudinghoz adjuk, óvatos átforgató mozdulatokkal, vigyázva ne törjön össze a hab. A tölteléket reszelt citromhéjjal ízesítjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra (alsó-felső sütésre).
A tésztához gépi habverővel elkeverjük a margarint a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojás sárgákat is. A sütőporral elkevert lisztet belekeverjük a margarinos-tojásos masszába és kézzel egynemű tésztát gyúrunk. A tészta lágy, nagyon könnyen formázható, ha úgy érezzük még pici lisztet dolgozhatunk bele.
A tésztát kb 60-40 % arányban két részre osztjuk. A nagyobbik tésztacipót a sütőpapíron ellapítjuk lisztezett nyújtófa segítségével a tepsi méretére, majd átemeljük papírostól a tepsibe. Erre került a töltelék. A kisebbik tésztacipóból tésztarudakat sodrunk,amit rácsosan a töltelékre rakosgatjuk.
Úgy 30 perc sülés után kukkantsunk be a sütőbe, nehogy megégjenek a tészta rácsok a sütemény tetején.Takarjuk le sütőpapírral ha úgy látjuk jónak (én így tettem).
Kb 40 perc sütés után a habos rész még kicsit recegős lehet, de nem baj, mert miközben hűl szépen megszilárdul.
A teljesen kihűlt süteményünket porcukorral hintjük és tetszőleges formára szeleteljük. Másnap a legfinomabb jó hidegen .
Ha a tészta kiengedett ketté vágjuk. Kinyújtjuk az egyik tésztát egy 25*35 cm-es téglalapra, majd egy tepsi hátán szép pirosra sütjük, 180 fokon pár perc alatt. A másikat is kinyúj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit összegyúrom, és 2 lapot csinálok belőlük. 2. Az egyik felét a tepsi tetején sütjük, hogy könnyen lecsúsztatható legyen róla. A másikat már lehet a tepsi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAranysárgára pirítunk 10 dkg kristálycukrot, és 2 dl tejjel felengedve addig forraljuk amíg a karamell fel nem oldódott. 4 tojássárgát simára keverünk 10 dkg cukorral, egy csomag v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brownie elkészítése nem bonyolult feladat, elrontani igazából csak az összetevőkkel lehet, ezért fontos, hogy valódi, legalább 60%-os kakaótartalmú csokoládét használj, és ne tor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű