20 dkg kukoricadara,
20 dkg kukoricaliszt,
cukor ízlés szerint,
4 dl natúr joghurt,
1 dl tejföl,
2 tojás,
1 csapott mokkáskanál só,
1 sütőpor,
1/2 dl víz
a tetejére :szilvalekvár és 1 dl tejföl kis tejjel felhígítva+cukor ízlés szerint
A joghurtot és a tejfölt ízesítjük cukorral (ízlés szerint). Aztán az összes hozzávalókkal jól összekeverjük. Sütőpapíros tepsibe öntjük, majd a tetejére kanalazgatunk ide oda szilvalekvárt, majd a hígított tejfölt cukrozzuk ízlés szerint, s rácsurgatjuk. Forró sütőben téve, közepes lángon tűpróbával készre sütjük.
A tejet feltesszük melegedni, a vajkockákat hozzáadjuk, teljesen felolvasztjuk. Hozzáadjuk a lisztet és gyorsan elkeverjük benne. Fakanállal néhány percig keverjük-forgatjuk, éget...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát meghámozzuk, lereszeljük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és kicsit felfőzzük. A leveles tésztát kinyújtjuk a szendvicssütő méretére, ráhalmozzuk az alma tölteléket. Befedj...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összedolgozzuk, ebben a sorrendben: 1.liszt, annak közepébe 2.zsír, 3.tojás, 4. só, 5. langyos víz. A tésztát cipó alakúra formáljuk, és meleg helyen letakarva 20...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojások sárgáját kikeverjük a kétféle cukorral, hozzáöntjük az olajat, tejet, belekeverjük a sütőporral elegyített lisztet. Beleforgatjuk a tojások habját, és kilisztezett-kivaja...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű