20 dkg kukoricadara,
20 dkg kukoricaliszt,
cukor ízlés szerint,
4 dl natúr joghurt,
1 dl tejföl,
2 tojás,
1 csapott mokkáskanál só,
1 sütőpor,
1/2 dl víz
a tetejére :szilvalekvár és 1 dl tejföl kis tejjel felhígítva+cukor ízlés szerint
A joghurtot és a tejfölt ízesítjük cukorral (ízlés szerint). Aztán az összes hozzávalókkal jól összekeverjük. Sütőpapíros tepsibe öntjük, majd a tetejére kanalazgatunk ide oda szilvalekvárt, majd a hígított tejfölt cukrozzuk ízlés szerint, s rácsurgatjuk. Forró sütőben téve, közepes lángon tűpróbával készre sütjük.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalóival gyorsan összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagolva legalább 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni. A hűtőből...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a porcukorral és 3 ek vízzel kikeverjük. Tovább keverjük, hozzáadjuk a diót és még 2 ek vizet, majd további 3 ek vizet. A fehér...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAranysárgára pirítunk 10 dkg kristálycukrot, és 2 dl tejjel felengedve addig forraljuk amíg a karamell fel nem oldódott. 4 tojássárgát simára keverünk 10 dkg cukorral, egy csomag v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Az élesztőt langyos tejben kb. 1 kiskanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet, a zsírt, a tojást, az élesztőt és a cukrot összekeverjük, és mint a nokedlit, úgy da...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes