20 dkg kukoricadara,
20 dkg kukoricaliszt,
cukor ízlés szerint,
4 dl natúr joghurt,
1 dl tejföl,
2 tojás,
1 csapott mokkáskanál só,
1 sütőpor,
1/2 dl víz
a tetejére :szilvalekvár és 1 dl tejföl kis tejjel felhígítva+cukor ízlés szerint
A joghurtot és a tejfölt ízesítjük cukorral (ízlés szerint). Aztán az összes hozzávalókkal jól összekeverjük. Sütőpapíros tepsibe öntjük, majd a tetejére kanalazgatunk ide oda szilvalekvárt, majd a hígított tejfölt cukrozzuk ízlés szerint, s rácsurgatjuk. Forró sütőben téve, közepes lángon tűpróbával készre sütjük.
Először elkészítjük a mákos gubát. A mákot ledaráljuk , a kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket kemény habbá verjük csipet sóval, a tojások sárgáját kevertetjük a cukorral és a vízzel, majd hozzákeverjük a diót, a lisztet, a sütőport és a toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőport, porcukrot elkeverem a lisztben és a felkockázott hideg vajjal a késes robotgépben összemorzsásítom. A tejfölben elhabart tojással tésztává gyúrom, kinyújtom és a tepsib...
Elkészítési idő: 1 óra 15 p Nehézség: KönnyűA lisztet keverd össze a cukorral, tojássárgájával, és a sóval egy lábosban. Keverd csomómentesre a tejjel, és tedd a tűzre. Közepes lángon főzd forrásig, folyamatos keverés m...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű