1,5 -2 csésze víz vagy kókusztej
1 csésze cassava gari
2-3 ek. kókuszzsír
2/3 cs. kókuszliszt
2 ek. zselatin
fél kk. szódabikarbóna + citrus lé (citrom vagy lime)
csipet só
gyümölcs
édesítés gyümölcstől függően, ha szükséges
160-165 fokon
Ma 4-5 közepes almát apróra vágtam, megforgattam mézeskalács fűszer keverékbe. Ezt belekevertem a masszába. Alig kellett hozzáadnom kókuszvirágcukrot. Lime levet (DM) tettem bele, nagyon jól passzolt a fűszeres almához.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben sütöttem, míg eléggé megszilárdult és alul-felül aranybarnára sült.
Eredeti recept:http://eatbeautiful.net/2016/07/10/aip-lemon-blueberry-breakfast-cookies-egg-free-dairy-free-nut-free/
A hozzávalókból tésztát gyúrok, elvágom kétfelé, s az egyik tésztát elsodrom 30 × 40 cm-es tepsi nagyságúra, majd belerakom a kivajazott, lisztezett tepsibe. A töltelékhez az al...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűKeverjük össze az élesztőt pici cukor +tej /// felfuttassuk // majd a tészta minden hozzávalóját jól összekeverjük még jól nyújtható tésztát kapunk -a tésztát 3 részre...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: Közepes1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2. Az almákat vagy a körtéket megmossuk, megtöröljük, kettévágjuk, magházukat kivesszük, majd vékonyan/legyezőszerűen bevágjuk. Beletesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát megmossuk, rumba áztatjuk. Az élesztőt langyos tejben egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk. A vajat habosra keverjük az egyenként hozzáadott tojássárgákkal és kb. 5 dkg...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes