50 dkg liszt
7 g porélesztő /3 dkg élesztő
1 tojás
3 ek.olaj
1 ek.cukor
2 - 3 dl tej
csipet só
rum
Töltelék:10 dkg olv. margarin
3 ek kakaó
3 ek. cukor
Sütéshez: 2 dl tej
vaníliáscukor
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatni. Mindent összegyúrni, dagasztani, kb 45 percet kelni hagyni. Kisodorni, ujjnyi vastagra olvasztott vajjal megkenni, megszórni kakaós cukorral. Felcsavarni, más félujjnyi vastag szeletekre vágni, tepsibe rakni, újra keleszteni 15 percet. Sütés előtt a csigákat átkenni olvasztott vajjal. Amikor majdnem kész, megöntözni a vaníliás cukorral ízesített forró tejjel, és készre sütni, 1 - 2 perc
180 - 200 fok 20 - 30 perc.
Finom édesség és se főzni, se sütni nem kell. Habosra keverünk 15 deka vajat, 3 tojás sárgájával meg 15 deka porcukorral, hozzáadunk 3 evőkanál kakaót , 1-2 evőkanál rumot, végül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd a többi alapanyagot is hozzáadva összeállítjuk a tésztát. Lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, hogy teljesen egynemű állaga legyen (2-3 perc)....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A tésztát porcukrozott formába nyomjuk, aminek a közepébe készítünk fakanál nyelével egy mélyedést, ahova a krémet töltjük. Krém: A tojást, cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű