1 kg piros szinű húsos paprika vagy pritamin paprika
-1 kg erős paprika
-1 kg érett paradicsom
-20 dkg jód mentes só
a paprikákat kicsumázzuk,
-a paradicsomot feldaraboljuk
-az egészet kétszer ledaráljuk
-1/2 órát főzzük,sűritjűk
én kicsit a botmixerrel pépesítettem
-bele a só ( aki akar 1 mokkáskanál nátriumbenzoatot is tehet bele )
-üvegekbe kanalazzuk
-lezárjuk
-5 percre fejre állitjuk
-másnapig pokrócban hagyom kihülni
Hozzávalókat összekeverjük, a hússal együtt egy éjszakán át állni hagyjuk.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűMogyoró/Satayszósz 1. A mogyorószemeket szárazon megpirítjuk. 2. A chilipaprika zöld szárát (ha kevésbé csípősen szeretjük, a magjait is) eltávolítjuk. 3. Minden hozzávalót össz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vajat kikeverjük a sóval, beletesszük a felaprított medvehagymát is. Nem kell megolvasztani, csak éppen kenhető legyen. Mikor megkelt a tészta (medvehagymás Lala kifli), lisztez...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA hagymát apróra vágjuk és egy lábasban kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a ketchupot, kicsit pirítjuk, végül hozzáadjuk a darabolt paradicsomot is. Sózzuk, borsozzuk, ízlé...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz