20 dkg vaj vagymargarin
1/2 csokor felaprított medvehagyma
1 e.k. só
A vajat kikeverjük a sóval, beletesszük a felaprított medvehagymát is. Nem kell megolvasztani, csak éppen kenhető legyen.
Mikor megkelt a tészta (medvehagymás Lala kifli), lisztezett felületre borítjuk, négy egyforma darabora vágjuk. Majd ezeket is felezzük. Egy tésztát vékony kör alakúra nyújtjuk, majd megkenjük a sós margarinnal.
Beborítjuk egy másik kinyújtott lappal és 16 cikkre vágjuk gyesével feltekerjük őket, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Hagyjuk ismét kelni, majd 200 fokra előmelegített sütőben 9 perc alatt készre sütjük.
A hozzávalókat alaposan összekeverjük. Kb. 1 tk/csirkemell.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: NehézMindent megtísztítok és ropogós-kopogósra szárítok aszalóban illetve 50 fokos, kicsit nyitott sütőben, vagy tüllel letakarva a napon. Aprítóval mindent leaprítok, összekeverem, üv...
Elkészítési idő: 3 óra + Nehézség: KönnyűMogyoró/Satayszósz 1. A mogyorószemeket szárazon megpirítjuk. 2. A chilipaprika zöld szárát (ha kevésbé csípősen szeretjük, a magjait is) eltávolítjuk. 3. Minden hozzávalót össz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz