1/2 kg sárgarépa
1/2 kg fehérrépa
1/4 kg sárga(zöld) paprika
1/4 kg piros paprika
1-2 db erős paprika
1/2 kisebb karfiol
20 dkg zeller
10 dkg karalábé
2 paradicsom
1 fej fokhagyma
1 nagy fej hagyma
1/4 képoszta v. kelkáposzta
1 csomag petrezselyem zöldje
pár szál zeller zöld
jódozatlan só kilonként 20 dkg
Az edényt, amiben a Vegetát készítem, előre lemérem és feljegyzem a súlyát.
A hozzávalókat megtisztítom, felaprítom, külön-külön tálakban helyezem el őket. Ezután húsdarálón ledarálok (késes aprítóban is meg lehet oldani) minden hozzávalót egy nagy tálba, amit előzőleg lemértem. Amikor minden le van darálva, megmérem a masszát, a súlyából pedig levonom az edény súlyát.
Az így kapott súlyhoz arányosan adagolom a sót, minden kg-hoz 20 dkg-t. Alaposan elkeverem, majd üvegekbe töltöm és lezárom. Semmit nem kell vele csinálni, mehet a polcra.
Mindenki a saját ízlése szerint adagolhatja a hozzávalókat, semmi kötöttség nincs.
A só kicsit soknak tűnik, de az tartósítja, így szükséges.
Az ételek ízesítésénél viszont figyelembe kell venni a készítmény sótartalmát.
Paprika ? krém nézetek milyen gyönyörű piros és ez egy évig elég lesz ..és sokkal Olcsóbban kijön mint a bolti és ez tuti jó mert az ember tudja mi van benne Recept 1 kiló kápia v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖntsük a mustárport egy tálba, adjuk hozzá a sót. Ha használunk, adjuk hozzá a kurkumát és a mézet is. Öntsük fel vízzel, majd keverjük jól össze. Ha jól elvegyültek a hozzávaló...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat alaposan összekeverjük. Kb. 1 tk/csirkemell.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: NehézA hagymát apróra vágjuk és egy lábasban kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a ketchupot, kicsit pirítjuk, végül hozzáadjuk a darabolt paradicsomot is. Sózzuk, borsozzuk, ízlé...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz