Családireceptkönyv.hu

Házi Vegeta


Írta:

Elk. idő: kb 1 óra
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1/2 kg sárgarépa
1/2 kg fehérrépa
1/4 kg sárga(zöld) paprika
1/4 kg piros paprika
1-2 db erős paprika
1/2 kisebb karfiol
20 dkg zeller
10 dkg karalábé
2 paradicsom
1 fej fokhagyma
1 nagy fej hagyma
1/4 képoszta v. kelkáposzta
1 csomag petrezselyem zöldje
pár szál zeller zöld
jódozatlan só kilonként 20 dkg

Elkészítés:


Az edényt, amiben a Vegetát készítem, előre lemérem és feljegyzem a súlyát.

A hozzávalókat megtisztítom, felaprítom, külön-külön tálakban helyezem el őket. Ezután húsdarálón ledarálok (késes aprítóban is meg lehet oldani) minden hozzávalót egy nagy tálba, amit előzőleg lemértem. Amikor minden le van darálva, megmérem a masszát, a súlyából pedig levonom az edény súlyát.
Az így kapott súlyhoz arányosan adagolom a sót, minden kg-hoz 20 dkg-t. Alaposan elkeverem, majd üvegekbe töltöm és lezárom. Semmit nem kell vele csinálni, mehet a polcra.

Trükkök, tippek, praktikák:


Mindenki a saját ízlése szerint adagolhatja a hozzávalókat, semmi kötöttség nincs.
A só kicsit soknak tűnik, de az tartósítja, így szükséges.
Az ételek ízesítésénél viszont figyelembe kell venni a készítmény sótartalmát.

Házi Vegeta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Fűszerkeverékek, gyorspácok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ági
Lilahagymás-Szilvás Chutney
Lilahagymás-Szilvás Chutney

A lilahagymát és fokhagymátapróra felkockázzuk, majd olivaolajon lassú tűzön lefedve puhítjuk. Ezalatt hozzáadjuk a paradicsomot, kakukkfüvet és a babérlevelet és egy kis kocka gyö...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: László
Házi Erős Pista
Házi Erős Pista

A paprikákat robotgéppel apróra vágom, majd az olajon a fűszerekkel együtt készre főzöm. Tartósítószer nélkül kisebb üvegekbe töltöm, és száraz dunsztba teszem kehülésig.

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húspác
Húspác

A pác hozzávalóit egy tálba tesszük, alaposan elkeverjük és beletesszük a húst. A húst legalább egy éjszakán át pácoljuk. A hús a pácban a hűtőszekrényben akár több napot is kibír,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk