5 sárgarépa;
3 petrezselyemgyökér;
3 paradicsom;
2 fehér hagyma;
2 paszternák gyökér;
2 paprika: egy piros és egy fehér;
1 csokor petrezselyem;
1 csokor zellerlevél;
1 lilahagyma;
fél karalábé;
fél zeller
30 g só
Mindenekelőtt tisztítsuk meg az összes zöldséget. Közben melegítsük elő a sütőt, és készítsünk elő egy sütőpapírral bélelt tálcát. Erre fogjuk rátenni a zöldséget. Vigyázzunk, hogy a sütőt csak maximum 100 C fokig melegítsük.
Reszeljük le az összes zöldséget egy reszelőn, majd helyezzük őket a tálcára és ne felejtsük el meghinteni egy kis sóval. Helyezzük a zöldségeket a sütőbe és hagyjuk ott száradni őket kb. 4 órán keresztül.
Ha letelt az előírt idő, kapcsoljuk ki a sütőt, vegyük ki a zöldségeket, majd daráljuk le. Az így kapott őrleményhez adjunk ízlés szerint sót, majd az egész készítményt tegyük jól zárható üvegekbe. Az ételízesítővel teli üvegeket aztán helyezzük a hűvös és száraz kamra polcára, egészen a felhasználásig.
A legjobb, ami egy sülttel történhet, az a chimichurri.... ! Finoman megaprítom a petrezselymet, fokhagymát, chilit, kaliforniai paprikát. Összekeverem az olivaolajat a borecet...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűAz arányok tisztított zöldségekre vonatkoznak. Aprítógépben a hozzávalókat megtisztítva, felkockázva nagyon gyorsan elkészíthetjük. Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA koriandert és fekete borsot kávédarálóval enyhén szemcsésre őröljük, majd a többi hozzávalóval összekeverjük és jól záródó üvegben, vagy fémdobozban sötét helyen tároljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A borsot és a koriandermagot egy kőmozsárban összetöröm, hozzáadom a többi alapanyagot is, és elkeverem. Ledarálhatjuk, egy tiszta kávédarálóban is a fűszer keveréket. 2. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű