5 sárgarépa;
3 petrezselyemgyökér;
3 paradicsom;
2 fehér hagyma;
2 paszternák gyökér;
2 paprika: egy piros és egy fehér;
1 csokor petrezselyem;
1 csokor zellerlevél;
1 lilahagyma;
fél karalábé;
fél zeller
30 g só
Mindenekelőtt tisztítsuk meg az összes zöldséget. Közben melegítsük elő a sütőt, és készítsünk elő egy sütőpapírral bélelt tálcát. Erre fogjuk rátenni a zöldséget. Vigyázzunk, hogy a sütőt csak maximum 100 C fokig melegítsük.
Reszeljük le az összes zöldséget egy reszelőn, majd helyezzük őket a tálcára és ne felejtsük el meghinteni egy kis sóval. Helyezzük a zöldségeket a sütőbe és hagyjuk ott száradni őket kb. 4 órán keresztül.
Ha letelt az előírt idő, kapcsoljuk ki a sütőt, vegyük ki a zöldségeket, majd daráljuk le. Az így kapott őrleményhez adjunk ízlés szerint sót, majd az egész készítményt tegyük jól zárható üvegekbe. Az ételízesítővel teli üvegeket aztán helyezzük a hűvös és száraz kamra polcára, egészen a felhasználásig.
A paprikákat mossuk meg, tegyük száraz konyharuhára, és hagyjuk őket megszáradni. Amint ez megvan, kezdjük el kicsumázni. Jó, ha külön-külön dolgozzuk fel a csípős zöldpaprikákat,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat kikeverjük a sóval, beletesszük a felaprított medvehagymát is. Nem kell megolvasztani, csak éppen kenhető legyen. Mikor megkelt a tészta (medvehagymás Lala kifli), lisztez...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA hozzávalókat össze turmixolni és kész!
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű