5 sárgarépa;
3 petrezselyemgyökér;
3 paradicsom;
2 fehér hagyma;
2 paszternák gyökér;
2 paprika: egy piros és egy fehér;
1 csokor petrezselyem;
1 csokor zellerlevél;
1 lilahagyma;
fél karalábé;
fél zeller
30 g só
Mindenekelőtt tisztítsuk meg az összes zöldséget. Közben melegítsük elő a sütőt, és készítsünk elő egy sütőpapírral bélelt tálcát. Erre fogjuk rátenni a zöldséget. Vigyázzunk, hogy a sütőt csak maximum 100 C fokig melegítsük.
Reszeljük le az összes zöldséget egy reszelőn, majd helyezzük őket a tálcára és ne felejtsük el meghinteni egy kis sóval. Helyezzük a zöldségeket a sütőbe és hagyjuk ott száradni őket kb. 4 órán keresztül.
Ha letelt az előírt idő, kapcsoljuk ki a sütőt, vegyük ki a zöldségeket, majd daráljuk le. Az így kapott őrleményhez adjunk ízlés szerint sót, majd az egész készítményt tegyük jól zárható üvegekbe. Az ételízesítővel teli üvegeket aztán helyezzük a hűvös és száraz kamra polcára, egészen a felhasználásig.
A paradicsomot daráljuk le a húsdarálón, vagy robotgéppel pépesítsük. A cukkinit hámozzuk meg és daráljuk le. A paprikát megtisztítjuk és ledaráljuk. A répát és a hagymát meghámozz...
Elkészítési idő:A paprikákat robotgéppel apróra vágom, majd az olajon a fűszerekkel együtt készre főzöm. Tartósítószer nélkül kisebb üvegekbe töltöm, és száraz dunsztba teszem kehülésig.
Elkészítési idő: 2 óraAz étolajon a hagymát, megpárolom, hozzá adom a fokhagymát, majd az összes hozzávalóval együtt puhára főzöm. Az elkészült krémet turmix gépel pépesítem, és forrón üvegekbe töltöm,...
Elkészítési idő: 3 óra